15 C
Tuzla
07.06.2023.

UKC-u Tuzla potrebno olakšati postupak nabavke linernog akceleratora

Zbog finansijske situaciju u kojoj se nalazi, Univerzitetsko klinički centar Tuzla nije mogao ostvariti kreditno zaduženje kod Razvojne banke Federacije Bosne i Hercegovine za nabavku linearnog akceleratora, stoga su danas poslanici u Skupštini TK zadužili Kantonalnu vladu da izvrši rebalans Budžeta i za ove namjene osigura potrebna sredstva.

Podsjećamo, prvobitno je za nabavku linearnog akceleratora u UKC Tuzla, Kantonalna Vlada obezbijedila više od sedam miliona KM, dok je UKC trebao osigurati 2.250.000 KM.

To je u suštini kratki rebalans u cilju osiguranja sredstava za nabavku linearnog akceleratora. Prvobitna ideja je bila da se UKC zaduži kod Razvojne banke Federacije, ali obzirom na nemogućnost realizacije tih kreditnih sredstava, Skupština je Zaključkom obavezala Vladu da iz Budžetskih sredstava osigura potreban iznos i kako bi smo taj proces ubrzali procjena je da za narednu sjednicu Skupštine usvojimo taj rebalans Budžeta i da idemo u nabavku tog aparata”, kazao je Irfan Halilagić, premijer TK.

POSLJEDNJE DODANO

error: Upozorenje: Zaštićen sadržaj!!