14 C
Tuzla
28.05.2024.

Univerzitet FINRA Tuzla obilježio Svjetski dan šuma i voda

Povodom obilježavanja Svjetskog dana šuma 21. marta i Svjetskog dana voda 22.marta, danas je na Univerzitetu FINRA Tuzla upriličeno prigodno predavanje na temu „Voda za mir“ u kojoj je naglašena važnost očuvanja voda, zaštite okoliša i šumskih ekosistema, te uticaj prirodnih resursa na razvoj turizma. Predavanja su održali prof.dr. Muhamed Omerović, predsjednik Ekološkog saveza „EKO ZELENI“ Tuzlanskog kantona i nastavno osoblje studijskih programa  „Turizam, ugostiteljstvo i gastronomija“ i „Ekološka poljoprivreda“ doc.dr. Arnela Smajić Bećić, doc.dr. Edin Jahić i mr.sc. Toni Babić.

Na ovom događaju prisutni su bili učenici i profesori Ekonomsko-trgovinske škole i Turističko –ugostiteljske škole iz Tuzle.

Svjetski dan voda na Univerzitetu FINRA Tuzla
Foto: FINRA

Ovom prilikom je prof.dr.Muhamed Omerović, predsjednik Ekološkog saveza „EKO ZELENI“ Tuzlanskog kantona uručio sadnice v.d. rektoru Univerziteta FINRA Tuzla, prof.dr.Ismetu Kaliću, te je svečano započeta sadnja drveća i ukrasnog bilja, koje će činiti botanički vrt Univerziteta FINRA Tuzla. Sadnice su zasadili učenici sekcije „Eko-zeleni“ i studenti sa studijskog programa Ekološka poljoprivreda.

Univerzitet FINRA Tuzla kroz studijske programe „Ekološka poljoprivreda“ i „Turizam, ugostiteljstvo i gastronomija“ posebnu pažnju poklanja izučavanju zaštite životne sredine i očuvanja prirodnog okoliša, koji su neophodni za održivi razvoj turizma. Na ovaj način, studenti stiču znanja i vještine efikasnog upravljanja prirodnim resursima, te razvoja i stvaranja novih turističkih destinacija.

Vezane vijesti

TUZLA