30.5 C
Tuzla
22.07.2024.

Vozači se pozivaju da ne putuju tokom dana!

Za danas su najavljene visoke dnevne temperature, iz IC BiHAMK-a savjetuju putovanje u večernjim satima. Ukoliko se ipak putuje tokom dana preporučuju se češće pauze i opreznija vožnja.

Danas je povećano prisustvo pješaka hodočasnika na putevima prema Jajcu , tako da vozačima savjetujemo oprezniju vožnju.

Zbog radova na sanaciji škarpi i nestabilnih kosina obustavljen je saobraćaj na magistralnom putu Jajce-Crna Rijeka. Vozila se preusmjeravaju na put preko Jezera i Mrkonjić Grada prema Crnoj Rijeci.

Sanacioni radovi aktuelni su i na magistralnim putevima: Lašva-Kaonik, Lukavac-Šićki Brod, Kladanj-Vlasenica (Gojsalići), Jelah-Doboj (Karuše), Dobro Polje-Miljevina, Bijeljina-Rača, Čevljanovići-Nišići, Semizovac-Srednje, kao i na kružnom toku na ulazu u Bosansku Gradišku. Na mjestima izvođenja radova saobraća se usporeno.

Na graničnim prelazima promet putničkih vozila za sada protiče uz zadržavanja do 30 minuta.

Zabranjen je saobraćaj za vozila preko 5 tona najveće dozvoljene mase na graničnom prelazu Karakaj (kod Zvornika). Teretna vozila preko 5 t preusmjeravaju se na granične prelaze Bratunac ili Rača, dok autobusi mogu koristiti GP Šepak.

Vezane vijesti

TUZLA