13.9 C
Tuzla
09.05.2024.

Tuzla: U pucnjavi ispred ugostiteljskog objekta ranjena jedna osoba

U nedjelju je oko 21 sat policijski sluşbenici zaprimili su prijavu da je u Tuzli u ul. Husinske bune, ispred ugostiteljskog objekta došlo do pucnjave.

„ DoÅ¡lo je do upotrebe vatrenog oruÅŸja od strane jednog lica prema S.D. rođen 1976. godine, nakon čega su se obje osobe udaljile sa mjesta događaja. Tom prilikom S.D. iz Lukavca zadobio je lake tjelesne povrede konstatovane u JZU UKC-a Tuzla“, rečeno je iz Uprave policije MUP-a TK.

Operativnim radnjama, policijski sluÅŸbenici pronaÅ¡li su učesnike u ovom događaju te su ih brzom intervensijom i priveli.

„ O događaju je obavijeÅ¡ten deÅŸurni kantonalni tuÅŸilac po čijem nalogu je izvrÅ¡en uviđaj policijskih sluÅŸbenika Odjeljenja kriminalističke policije PU Tuzla“, navodi se u saopÅ¡tenju.

Muškarci inicijala E.S i A.B. uhapšeni su zbog postojanja osnova sumnje da se dovode u vezu sa učinjenjem krivičnog djela – Ubistvo u pokušaju.

U toku je poduzimanje daljih istraÅŸnih radnji, po nalogu deÅŸurnog kantonalnog tuÅŸioca, a osumnjičeni će biti predati Kantonalnom tuÅŸilaÅ¡tvu TK na dalje postupanje.

Vezane vijesti

TUZLA