12.8 C
Tuzla
30.11.2023.

Al-Khateeb: Saudijska Arabija ostaje posvećena daljem jačanju odnosa sa BiH

Članovi Predsjedništva Bosne i Hercegovine primili su ministra turizma Kraljevine Saudijske Arabije i predsjednika Upravnog odbora Saudijskog fonda za razvoj Ahmeda Aqeela Al-Khateeba.

Članovi Predsjedništva BiH su izrazili zadovoljstvo posjetom ministra Al-Khateeba, uz ocjenu da su bilateralni odnosi BiH i Saudijske Arabije prijateljski i dobri, te da postoji značajan potencijal i namjera za unapređenje ukupne saradnje, naročito u oblasti turizma i povećanjem investicija u brojne grane bh. privrede.

Članovi Predsjedništva BiH su zahvalili na saudijskoj podršci razvojnim projektima u oblasti infrastrukture, vodosnabdijevanja i obrazovanja na teritoriji Bosne i Hercegovine, koja je dala značajan podstrek razvoju bilateralnih odnosa dvije zemlje.

Ministar Al-Khateeb je rekao da će Saudijska Arabija ostati posvećena daljem jačanju ukupnih odnosa i da će nastaviti pružati podršku razvojnim projektima u BiH, putem Saudijskog fonda za razvoj, na čijem čelu se nalazi.

Govoreći o jačanju ugovornih odnosa između BiH i Saudijske Arabije, konstatovano je da je značajan broj sporazuma potpisan, te da postoji namjera da se finalizuju formalno-pravne procedure za potpisivanje sporazuma, koji su u proceduri usaglašavanja.

Članovi Predsjedništva BiH su izrazili uvjerenje da će posjeta  ministra Al-Khateeba dati snažan doprinos jačanju ukupnih odnosa dvije zemlje i unapređenju saradnje u svim oblastima od zajedničkog interesa i na obostrano zadovoljstvo.

RTV Slon/Fena

Vezane vijesti

TUZLA