-0 C
Tuzla
29.01.2023.

Amir Spahić novi trener pionira FK Sloboda

Amir Spahić novi je trener pionirske selekcije fudbalskog kluba Sloboda.

Biće ovo povratak Spahića u  omladinski pogon. Ranije je kao trener pionira dva puta osvajao državno prvenstvo BiH. Predvodio je juniore do finala kupa BiH gdje nažalost nisu uspjeli osvojiti trofej, a čak tri puta su završili kao drugoplasirani tim omladinske U-19 Premijer lige BiH. Spahić je u prethodnoj sezoni Premijer lige BiH, vodio i prvi tim FK Slobode, s kojim je izborio opstanak u ligi. Pred novi angažman u klubu imao je nekoliko ponuda ekipa iz Prve lige FBiH, no Spahić je zbog ljubavi prema Slobodi, ali i poslovnih obaveza i obaveza prema U-17 reprezentaciji BIH gdje je pomoćni trener, ponude odbio. Nije krio zadovoljstvo što je ponovo dio crveno-crne porodice.

“Na poziv sadašnjeg koordinatora omladinskog pogona i mog prijatelja Adnana Mujezinovića ponovo sam se priključio FK Sloboda. Pošto sam počeo raditi još jedan posao i uz moj angažman u U-17 reprezentaciji BiH, dogovorili smo se da preuzmem pionirsku selekciju. Trenutno se naši pioniri nalaze u nezavidnom položaju na ligaškoj tabeli, ali pokušat ćemo za ovaj kratak period da podignemo ekipu i da ih što bolje pripremimo za kadetsku selekciju, što ih očekuje već u maju mjesecu. Sigurno da ćemo pokušati dopuniti selekciju sa novim igračima i u nastavku prvenstva dati sve od sebe da se odmaknemo iz donjeg dijela tabele”, istakao je Amir Spahić trener pionirske selekcije FK Sloboda.

U prvoj polusezoni ekipu je sa klupe predvodio Nedim Omerović koji će nastaviti sa radom u Slobodinoj školi fudbala. Naslijedio ga je Spahić koji će  doprinijeti razvoju Slobodinih mladih fudbalera. Nakon 19 odigranih utakmica pionirska selekcija FK Sloboda nalazi se na 10. mjestu ligaške tabele sa 13 osvojenih bodova.

U prvom kolu proljetnog dijela sezone pioniri na pomoćnom terenu stadiona Tušanj dočekuju Slogu Meridian.

POSLJEDNJE DODANO