15 C
Tuzla
30.05.2024.

Bećirović – Kono: Potrebno osnažiti veze BiH i Indonezije na polju ekonomije

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denis Bećirović razgovarao je u utorak sa ambasadorom Indonezije u Bosni i Hercegovini Roemom Konom.

Sagovornici su izrazili zadovoljstvo kvalitetom tradicionalno dobrih političkih odnosa između Bosne i Hercegovine i Indonezije, što se manifestovalo u saradnji između dviju država na multilateralnom planu.

Bećirović se zahvalio na sveukupnoj podršci i pomoći Indonezije, ocjenjujući da je od sticanja nezavisnosti Bosne i Hercegovine, kroz mnoge akcije, demonstrirala svoje iskreno prijateljstvo prema našoj zemlji.

Bećirović i Kono naglasili su da je potrebno osnažiti veze na polju ekonomije, s obzirom na to da nisu dovoljno iskorišteni ogromni kapaciteti bilateralne ekonomske saradnje između Bosne i Hercegovine i Indonezije. Posebne mogućnosti za saradnju postoje u oblasti turizma.

Naglašena je potreba intenziviranja saradnje kroz organizaciju poslovnih foruma, bilateralnih susreta poslovnih ljudi, kao i zvaničnih posjeta na visokom nivou, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.

Vezane vijesti

TUZLA