5 C
Tuzla
17.04.2024.

BH Telecom predstavio 100 dana rada nove Uprave

BH Telecom predstavio je 100 dana rada nove uprave uz najavu onoga što možemo očekivati od ove kompanije u narednom periodu. Trenutno je u BH Telecomu zaposleno tri hiljade ljudi, a novi generalni direktor ističe da se radi o najvećoj koncentraciji tehnološke pameti kada su u pitanju telekomunikacije u Bosni i Hercegovini.

BH Telecom se u posljednje vrijeme susreće sa određenim izazovima koje je potrebno prevladati, ističu iz Nadzornog odbora. Jedan od najvećih izazova je zapravo pad dobiti. Direktor Kovačević navodi da će u narednom periodu biti potrebno mnogo raditi na tome kako bi se kompanija uspjela pozitivno pozicionirati po tom pitanju.

“Ovo je najveći izazov za BH Telecom i mi svjesno ulazimo u njega i tražimo strateška rješenja da odgovorimo na njega. Jedan od razloga pada dobiti je nedovoljan rast prihoda. Mi ne koristimo na najbolji mogući način naš potencijal i ne ostvarujemo maksimizaciju prihoda”, pojasnio je Amel Kovačević, generalni direktor BH Telecoma.

Među ostalim izazovima su neadekvatno korisničko iskustvo i nedovoljno i sporo investiranje u infrastrukturu koja je osnova za pružanje usluga. Direktor navodi i da je potrebno kontinuirano popravljati kvalitet usluge, ali i dostupnost kako bi maksimizirali profitabilnost. Glavni cilj jeste da korisnik bude u fokusu njihovih aktivnosti.

“Zbog eksternih faktora koji se tiču dobijanja dozvola, procesa koji su birokratski, administrativni i koji nam prave određene probleme i zastoje u tom procesu, nismo ostvarili svoju intenciju da pružimo sve infrastrukturne kapacitete do svakog našeg građanina koji želi da ima našu uslugu”, rekao je Amel Kovačević, generalni direktor BH Telecoma.

Važno je osigurati i dostunost BH Telecoma na cijelom teritoriju Bosne i Hercegovine. Međutim, ovim tempom izgradnje optičke mreže pokrivat će 500 hiljada domaćinstava za 70 godinam, kažu iz kompanije.

“Cilj BH Telecoma je da napravi jedan investicijski zamah prije svega u razvoju i investiranju u infrastrukturu, konkretno u razvoj novih mreža, optičkih, brzih mreža na cijelom teritoriju BiH, kao i u razvoj i instalaciju mobilne mreže kroz instalaciju baznih stanica”, kazao je Saša Palinić, izvršni direktor Izvršne direkcije za investicije

Prema riječima uprave, vizija BH Telecoma je da postanu vodeći digitalni integrator bosanskohercegovačkog društva. Već sada se radi na poboljšanju načina poslovanja korporacije kako bi se omogućilo još bolje poslovanje i pružanje usluga korisnicima.

Vezane vijesti

TUZLA