15 C
Tuzla
01.06.2023.

BIHAMK: Kolovoz mjestimično mokar ili vlažan

Prema prikupljenim podacima saobraća se po vlažnom ili mjestimično mokrom kolovozu , dok poledice ima na dionicama u zasjenjenim stranama viših planinskih prevoja. Na magistralnom putu Livno-Šuica upozoravamo na učestale izlaske divljih konja na kolovoz.
U višim predjelima kao i na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove  magla i niska oblačnost  smanjuju vidljivost. Izdvajamo šire područje: Sarajeva, Ključa, Sanskog Mosta i Bihaća. Skrećemo pažnju i na učestale odrone kamenja na kolovoz. Ekipe putne službe nalaze se na terenu i intervenišu na svim dionicama gdje je to neophodno, a mi apelujemo na vozače da voze maksimalno oprezno, da vožnju prilagode trenutnim uslovima na putu i da na put ne kreću bez zimske opreme.
Skrećamo pažnju na učestale odrone kamenja na kolovoz i izdvajamo putne pravce: Jajce-Crna Rijeka, Turbe-Karanovac i Sarajevo-Foča.
Do 04.02. izvode se radovi na sanaciji dilatacije vijadukta Zalužani, na magistralnom putu Banja Luka-Klašnice, zbog čega se saobraća usporeno, jednom trakom.
Zbog radova u tunelu Čeljigovići na putu Sarajevo-Pale saobraća se usporeno, jednom trakom. Usporeno zbog radova saobraća se i na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf (tunel Skela).
Na graničnim prelazima zadržavanja su kratkotrajna.
IZMJENE U REŽIMU SAOBRAĆAJA:
MAGISTRALNI PUTEVI:
M-5
Donji Vakuf-Jajce, zbog sanacionih radova u tunelu Skela, saobraća se naizmjenično, jednom trakom.
Sarajevo-Pale, zbog radova u tunelu „Čeljigovići“ saobraća se usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila.
M-6
Mostar-Stolac, zbog izvođenja radova na izgradnji kružnog toka na raskršću skretanja za tvornicu željeza Stolac saobraća se jednom trakom, naizmjenično.
Stolac, zbog radova na raskrsnici magistralnog puta M-6 sa regionalnim putem R-427 saobraća se naizmjenično, jednom trakom.
M-17
Konjic, zbog rekonstrukcije raskrsnice magistralne ceste i lokalne ceste za Orahovicu, od 08 do 16 sati saobraća se naizmjenično, jednom trakom (postavljeni semafori).
M-18
Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje, zabranjen je saobraćaj za teretna vozila.
REGIONALNI PUTEVI:
R-445 Semizovac-Podlugovi, zbog izvođenja radova na bankini od 08 do 16 sati,  saobraća se usporeno. Malešići-Bioča, zbog izvođenja sanacionih radova,  saobraća se usporeno.
R-467 Rudo-Granični prelaz Uvac, zbog oštećenja mosta, zabranjen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse, dok je za putnička vozila brzina kretanja na mostu ograničena na 20 km/h.

POSLJEDNJE DODANO

error: Upozorenje: Zaštićen sadržaj!!