15 C
Tuzla
21.05.2024.

BIHAMK:Zabranjen je prevoz eksplozivnih materija na teritoriji BiH

Magla ovoga jutra smanjuje vidljivost u kotlinama i uz riječne tokove, pa vozače pozivamo na pojačan oprez. Izdvajamo putne pravce Sarajevo-Zenica, Kiseljak-Kaonik-Travnik, Konjic-Jablanica-Prozor i Doboj-Tuzla-Kalesija.

Kolovoz je mjestimično vlažan, a pažnju skrećemo na učestale odrone zemlje ili kamenja. Na svim dionicama savjetujemo opreznu vožnju, prilagođenu uslovima na putu. Napominjemo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom. U noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj se obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

Zbog radova na izgradnji trake za spora vozila na dionici magistralnog puta M-18 Čevljanovići-Nišići (u dužini od 300 m) saobraća se naizmjenično-jednom trakom (regulacija semaforima).

Sporije zbog radova saobraća se i na dionici autoputa A-1 Zenica sjever-Zenica jug, kao i na magistralnom putu Živinice-Stupari.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Zbog nastupajućeg praznika Nove godine danas od 12 sati do 04.01. 2023.godine do 24 sata zabranjen je prevoz eksplozivnih materija na teritoriji Bosne i Hercegovine (na teritoriji RS-a do 03.01. do 24 sata).

Vezane vijesti

TUZLA