15 C
Tuzla
13.06.2024.

Brojne aktivnosti Crvenog križa TK i u ovoj godini

Crveni križ Tuzlanskog kantona tokom 2023. godine provodio je veliki broj aktivnosti, te realizovao 11 značajnih projekata. Ono po čemu je ova organizacija prepoznatljiva su aktivnosti za osobe treće životne dobi, a cilj je očuvanje psihosocijalne kondicije te populacije. Među značajnim projektima je pružanje usluga ”Njega u kući”, a tokom 2023. godine imali su aktivnosti za 600 korisnika.

”Ono što bilježi 2023. godinu kao i prethodne godine, kada posmatramo novac i donacije koje se prikupljaju, prošla godina se bilježi sa suficitom od nekih 42 hiljade. Preko 600 hiljada KM je bio Budžet u odnosu na 2022. godinu. Nemamo značajno povećanje u strukturi prihoda od Vlade TK, i dalje se zadržavamo na 40 hiljada. Ostvareni prihod je uglavnom vezan za povećanje donacija i projektnih aktivnosti, pri čemu je najveći dio tih aktivnosti usmjeren za osobe u stanju potreba”, navodi prof. Maida Mulić, predsjednica Skupštine Crvenog križa TK.

Sjednica Skupštine Crvenog križa TK
Sjednica Skupštine Crvenog križa TK

Slične aktivnosti se nastavljaju i ove godine, rečeno je na današnjoj sjednici Skupštine ove organizacije.

”U 2024. godini Crveni križ TK nastavlja sa realizacijom svih onih aktivnosti koje inače po svojoj misiji obavlja, radi se o dobrovoljnom davalaštvu krvi, učešću na Maršu mira, pružanje prve pomoći, zatim polaganje prve pomoći vozača i slično”, kaže prof. Tihomir Knežiček, predsjednik Crvenog križa TK.

Vezane vijesti

TUZLA