15 C
Tuzla
01.03.2024.

Evropa ponovo dolazi u Mejdan: Rukometaši Slobode dočekuju turski Spor Toto

Rukometaši Slobode održali su press konferenciju te najavili sutrašnji susret protiv ekipe Spor Toto iz Ankare. Susret se igra u okviru šesnaestine finala Evropskog kupa.

„Ovom prilikom želim da naglasim jedan kontinuitet igara Slobode u Evropi. Ovo je treća godina zaredom kako igramo u Evropi i došli smo na najveću stepenicu gdje sigurno, ako bi ostvarili uspjeh odlaska u narednu rundu to znači da bi „prezimjeli“ u Evropi, što zasigurno dugo nijedna ekipa iz Tuzle nije ostvarila“. 
izjavio je Mirza Bulić, sportski direktor RK Sloboda Tuzla

Ekipa Spor Toto u sezoni 2021. osvojila je Tursku Super Ligu u rukometu, te im je to drugi naslov.

„Radi se o dosta dobro tehnički potkovanoj ekipi koja skoro pa i ne pravi tehničke greške u napadu. Ne griješe skoro nikako, dosta su sigurni lepršavi u napadu sa također nekom dubljom odbranom u većini ovih utakmica koje smo skautirali a imali smo četiri utakmice na raspolaganju.“ rekao je Mirko Mikić, šef stručnog štaba RK Sloboda.

U dosadašnjem toku takmičenja, crveno-crni pobijedili su Klaksvik a izraelski Maccabi Le Zion se povukao iz takmičenja.

Iskreno nadao sam se kada je bio žrijeb da je ekipa dosta lošija jer slabo pratimo to, nismo bili informisani. No poslije par dana, nakon što smo pogledali i analizirali protivnika, vidjeli smo da se radi o dobroj ekipi koja zna da igra rukomet, ima dobru tranziciju“. kazao je Luka Knežević, rukometaš Slobode i reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Susret se igra u Velikoj dvorani Mejdan sa početkom u 20:00 sati.

RTV Slon

Vezane vijesti

TUZLA