7 C
Tuzla
01.03.2024.

Historijska utakmica: Rukometaši Slobode u nedjelju protiv Spor Totoa

Rukometaši Slobode sutra putuju u Ankaru, gdje će odigrati uzvratnu utakmicu protiv turske ekipe Spor Toto. U prvom duelu, crveno- crni su slavili rezultatom 34:25, a sada im je zadatak sačuvati prednost kako bi prošli u naredni krug takmičenja.

Historijska utakmica čeka rukometaše Slobode u nedjelju. Zadržati prednost iz prve utakmice značilo bi povijesni uspjeh za ovaj klub i grad Tuzlu, ali i bosanskohercegovački sport u cjelosti.

„Otprilike očekujemo manje- više taktički sličnu utakmicu sa mnogo agresivnijim protivnikom s obzirom na to da igraju na domaćem terenu sa možda nekim promjenama kada je u pitanju napad. Pokušat ćemo iskoristiti ova dva do tri dana što bolje da se spremimo, da anticipiramo sve te njihove neke taktičke zamisli“, kazao je Mirko Mikić, šef Stručnog štaba RK Sloboda.

U prvoj utakmici Tuzlaci su ostvarili prednost od devet golova razlike, a u strijelce se upisalo čak 12 igrača. Pivot crveno- crnih, Haris Buljina, koji se našao i na širem spisku selektora naše reprezentacije, ističe da njegova ekipa ima kvalitet za prolazak u naredni krug.

„Mi idemo utakmicu po utakmicu, nadam se da ćemo nastaviti u ritmu u kojem smo utakmicu protiv ekipe Spor Toto završili u Tuzli. Nadam se našoj pobjedi i prije svega prolasku u sljedeći krug takmičenja“, govori Haris Buljina, rukometaš RK Sloboda.

Međutim, devet golova prednosti ne znači i siguran plasman u osminu finala. Spor Toto igra na domaćem terenu, a obje ekipe imaju jednako jaku želju da nastave svoj evropski put.

„Imamo određenu zalihu, međutim ne smijemo se opustiti nijedne sekunde, moramo biti spremni na borbu tokom svih 60 minuta. Ne trebamo razmišljati previše o stečenoj prednosti iz prvog duela nego igrati, kao što sam rekao, kao da smo izgubili devet razlike, ali u principu radi se o tom nekom motivacionom faktoru, to jest pristupu utakmici“, rekao je Mirko Mikić, šef Stručnog štaba RK Sloboda.

Osim tuzlanske Slobode, u trećem krugu takmičenja od bosanskohercegovačkih ekipa našle su se i Vogošća i Leotar. Sloboda i Spor Toto će odmjeriti snage u nedjelju u 14 sati po našem vremenu, a osiguran je i televizijski prijenos.

Vezane vijesti

TUZLA