15.7 C
Tuzla
17.06.2024.

Izvještaj o radu stadiona Tušanj: Pozitivan finansijski rezultat

Na 28. sjednici Kolegija gradonačelnika Tuzle razmatrani su izvještaji o radu i poslovanju JU Gradskog stadiona Tušanj i javnih preduzeća RPC inkubator Lipnica te JP Veterinarska stanica Tuzla.

Gradski stadion Tušanj uspješno je završio 2023. godinu, pružajući usluge za 87 hiljada korisnika, uključujući 153 odigrane utakmice i angažman različitih klubova, škola, vatrogasaca i MUP-a. O uspješnom poslovanju preduzeća svjedoči i pozitivan finansijski rezultat.

Gradska veterinarska stanica ostvarila je izvanredne rezultate u prevenciji bolesti kod životinja, dok je Razvojno poduzetnički centar inkubator Lipnica zaključio 2023. godinu s pozitivnim poslovanjem. U sklopu Inkubatora Lipnica poslovalo je 49 kompanija, od kojih je 9 bilo izvoznički orijentirano, izvozeći svoje proizvode na tržište zapadne Europe. U protekloj godini, 49 preduzeća koja su djelovala unutar Inkubatora Lipnica zapošljavala su ukupno 290 radnika, što svjedoči o značajnom doprinosu Centra ekonomskom rastu i razvoju grada.

Vezane vijesti

TUZLA