9 C
Tuzla
21.04.2024.

Još jedna ubijena žena u Tuzli, za sada jedini osumnjičeni suprug

Tačno dvije sedmice od ubistva Amre Kahrimanović, u Tuzli je ubijena Selma Baluković. Poruke „Nijedna više“ nažalost ostale su u zraku, a žena je opet žrtva. Trenutno svi dokazi upućuju da je počinilac suprug ubijene, koji je povrijeđen pronađen pored tijela ubijene. Sa novim informacijama danas su se oglasili iz Kantonalnog tužilaštva.

Žute trake, prazne ulice i policija, jedini su prizori koji se mogu vidjeti ispred kuće u Lipnici u kojoj je u srijedu ubijena Selma Baluković.

Za sada su sve oči uprte u njenog supruga, stranog državljanina koji je povrijeđen pronađen u porodičnoj kući, kažu iz Kantonalnog Tužilaštva.

„Ona je imala povrede na vratu i jednu ubodnu ranu u predjelu grudnog koša. Sve upućuje na to da se radi o tom mađarskom državljaninu koji je njen muž, međutim moramo sačekati sva potrebna vještačenja, naročito obducenta, njegov nalaz i mišljenja“, rekao je Admir Arnautović, glasnogovornik Tužilaštva TK.

Do tada, kažu iz Tužilaštva poduzimaju se sve mjere kako bi se razjasnile sve okolnosti pod kojima se desilo ubistvo.

Tužilaštvo TK: Danas će biti obavljena obdukcija preminule žene u Lipnici

Kuća u kojoj je u srijedu u podnevnim satima pronađeno beživotno tijelo ženske osobe i povrijeđenog muškarca zapečaćena je i obezbijeđena a svi materijalni dokazi i tragovi predati su na vještačenje.

„Također, istražitelji Sektora krim policije uzimaju određene izjave, saslušavaju određene osobe a koje bi mogle imati određena saznanja o onome šta je prethodilo ovom događaju odnosno ovom ubistvu“, istakao je Admir Arnautović, glasnogovornik Tužilaštva TK.

U izjavi koju je na dan ubistva dao, ministar unutrašnjih poslova TK kazao je da se najvjerovatnije radi o slučaju porodičnog nasilja koje nažalost nije bilo prijavljeno.

Slučajevi nasilja nad ženama sve su učestaliji, a nerijetko rezultiraju femicidom.

„ Znatno je povećan broj izdatih mjera zabrane, lica koja su u pritvoru zbog porodičnog nasilja, međutim zabrinjava to da oblici nasilja posebno nad žena da se ispoljavaju u najgorem obliku da se odmah ide na ubistvo tako da praktično institucije sistema ne stignu ni odreagovati“, smatra Hajrudin Mehanović, ministar unutrašnjih poslova TK.

U posljednjih 14 dana ovo je drugo ubistvo u Tuzli u kojem je žena žrtva. Nakon ubistva Amre Kahrimanović građani su održali dvije protestne šetnje kojima su izrazili nezadovoljstvo stanjem sigurnosti i tražili smjene nadležnih.

Novi protesti su najavljeni za subotu, a novo ubistvo unijelo je dodatni nemir i zabrinutost.

Postavlja se pitanje da li su protesti, poruke i transparentni „Nijedna više“ samo slovo na papiru koje će za nekoliko godina izgubiti boju?

Preminula žena u Lipnici kod Tuzle imala tragove povreda na vratu, naređena obdukcija

 

Vezane vijesti

TUZLA