1 C
Tuzla
31.01.2023.

Juniori FK Slobode počeli sa pripremama

Juniorska selekcija fudbalskog kluba Sloboda  počela je sa pripremama za proljetni dio sezone.

U odnosu na prvu polusezonu, ekipa je ostala na okupu, a tim je jedino napustio defanzivac Amir Duraković koji će karijeru nastaviti u Zrinjskom. Treneru Gradimiru Crnogorcu na  prozivci se odazvalo 14 fudbalera. Nekoliko ih je opravdano odsustvovalo zbog bolesti, dok njih pet svakodnevno trenira sa našim prvim timom.

Nakon mjesec dana pauze U-19 selekcija FK Sloboda odradila je prvi zajednički trening u 2023. godini na pomoćnom terenu stadiona Tušanj.

“Nakon mjesec dana smo se okupili ovdje na našem Tušnju. Mislim da su se djeca baš kao i ja zaželjela treninga, druženja i naše atmosfere koju pravimo. Mislim da su se dovoljno odmorili, iako su imali plan i program koji smo im dali prije odlaska na odmor, ali i to su ispoštovali “, istakao je Gradimir Crnogorac trener U-19 selekcije FK Sloboda.

U narednom periodu, očekuje se i dolazak na probu igrača iz BiH i regiona jer je Slobodin omladinski pogon svima zanimljiv.  U narednih 6 sedmica cilj je što bolje se pripremiti za nadolazeće izazove u proljetnom dijelu sezone.

Crveno-crne očekuje još 13 kola domaćeg prvenstva i završnica Kupa BiH, a protivnik FK Sloboda u četvrtfinalu biće poznat u narednim danima.

“Plan je da ovdje odradimo 38 treninga i odigramo 5 prijateljskih utakmica, da se što bolje pripremimo za nastavak prvenstva. Kao što sam već naglasio, očekuje nas borba za Kup BiH. Naravno, nećemo zanemariti naše prvenstvo gdje ćemo već u prvom kolu proljetnog dijela sezone, nastojati da pobijedimo apsolutnog lidera našeg prvenstva FK Sarajevo. Prošle polusezone na početku lige mislim da smo u Butmiru pružili veoma, veoma dobar otpor Sarajevu i poraz od 4:1 mislim da je bio visok i nezaslužen. Imamo dovoljno vremena ovdje da se pripremimo i da pokažemo ekipi Sarajeva da možemo ravnopravno se nositi sa njima, kao i sa svim ostalim protivnicima u prvenstvu”, rekao je Crnogorac.

Juniori Slobode prvo kolo proljetnog dijela prvenstva otvaraju domaćom utakmicom protiv Sarajeva. Trenutno se nalaze na petom mjestu ligaške tabele sa 20 osvojenih bodova. Cilj ekipe je osvojiti Kup BiH i donijeti novi pehar u vitrine kluba.

POSLJEDNJE DODANO