26.7 C
Tuzla
20.07.2024.

Kampanja ‘Zlatni septembar’ – Osigurane školske torbe za djecu izliječenu od raka s područja Tuzle

Pod pokroviteljstvom Grada Tuzla i resorne Službe za kulturu, sport, mlade i socijalnu zaštitu, Udruženje ‘PIPOL’ je i ove godine anatomskim školskim torbama obradovalo djecu izliječenu od raka sa područja Grada Tuzla koji pohađaju osnovno i srednje obrazovanje.

Ova aktivnost je organizovana u sklopu projekta ‘Budi jak kad dođe i prođe rak’ i realizuje se u sklopu kampanje ‘Zlatni septembar’ s ciljem da bude praktična, a ne simbolička podrška djeci i mladima izliječenim od raka.

Predsjednica Udruženja PIPOL Amra Saračević ističe kako opći cilj spomenutog projekta jeste unapređenje društvenog položaja djece i mladih oboljelih i izliječenih od raka sa područja Tuzle.

– Zahvaljujući materijalnoj podršci Grada Tuzle i resorne Službe za kulturu, sport, mlade i socijalnu zaštitu koji su i ove godine posvećeni podršci procesa obrazovanja djece i mladih izliječenih od raka sa područja Grada Tuzla, Udruženje “PIPOL” je podjelilo više od četrdeset anatomskih školskih torbi svojim članovima s područja ovog grada – kazala je Saračević.

Dodala je kako će se implementacijom i brojnih drugih aktivnosti u sklopu projekta ‘Budi jak kad dođe i prođe rak’  doprinijeti zadovoljenju individualnih i specifičnih potreba kroz pružanje materijalne i psihosocijalne pomoći i podrške, saopćeno je iz Udruženja PIPOL.

Vezane vijesti

TUZLA