25 C
Tuzla
28.05.2024.

Kladanj: Uhapšene dvije osobe zbog teških krivičnih djela

Policijski službenici PU Kladanj su radeći na na prevenciji, suzbijanju i rasvjetljavanju krivičnih djela iz oblasti imovinskih delikata, počinjenih u ranijem periodu u utorak 19. marta pretresli porodičnu kuću, pomoćne objekte i pokretne stvari u Kladnju.

” Postupajući po naredbi Općinskog suda u Živinicama policijski službenici izvršili su pretresanje kuće, pomoćnih objekata i motornih vozila koje koriste osobe A.M.(1991.) Iz Kladnja i S.M. (1997.) iz Kladnja. Tom prilikom pronađeni su predmeti i tragovi koji se dovode u vezu sa izvršenjem krivičnih djela za koja se imenovani i sumnjiče”, navodi se u saopštenju Uprave policije MUP-a TK.

U saopštenju se navodi da su pronađena četiri mobilna telefona od kojih jedan sa SIM karticom, lovačka puška – karabin “Crvena zastava” kalibra 30 -06 sa optičkim nišanom.

“Pronađen je i “Leupold Mark” sa pet metaka kalibra 30 -06, jedan optički nišan ” D141”, jedan gasni pištolj “Ekol Volga” sa okvirom i 4 metka, jedan startni pištolj “Olimpic”, dijelovi oružja – dvije cijevi za pištolj, jedan okvir sa 6  metaka, 7 metaka kalibra 30 – 06, 4 metka kalibra 8X57mm , 1 metak 9.19 mm, 1 okvir za pištolj i i 41 metak kalibra 9 mm,  1 kutija plave boje “Blanc” u kojoj se nalazi 21 metak kalibra 8 mm, 1 kutija sa natpisom “Maxxtech” u kojoj se nalazi 37 metaka kalibra 9 mm, pvc kutija zelene boje u kojoj se nalazi 8 metaka kalibra 8 mm, dvije kape tzv “fantomke”, 3 metka za sačmu kalibra 12 mm, 5 metaka neutvrđenog kalibra i jedna boš pumpa za šumski zglobni traktor”, stoji u saopštenju.

Po nalogu postupajućeg tužioca osobe A.M i S.M su uhapšene zbog postojanja sumnje da su počinili krivična djela iz člana 287 stav 2 KZ FBiH – Teška krađa, člana 293 KZ F BiH – Oštećenje tuđe stvari i člana 371 KZ F BiH  – Nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnh materija.

Nakon kriminalističke obrade, isti će uz Izvještaj sa dokazima biti predati postupajućem tužiocu Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona na nadležno postupanje.

Vezane vijesti

TUZLA