20.5 C
Tuzla
15.07.2024.

Krajem marta premijera predstave “Pipi Duga Čarapa” u BKC Tuzla

Premijera predstave za djecu i mlade “Pipi Duga Čarapa” zakazana je za petak 29. marta 2024. godine u Bosanskom kulturnom centru u Tuzli.

Adaptaciju teksta po romanu slavne švedske autorice za djecu Astrid Lindgren i režiju za ovaj projekat radila je mlada glumica Selma Gusinac, koja i glumi u ovoj predstavi, zajedno sa Vedadom Naimkadićem i Lamijom Buševac, mladim glumcima Pozorišta mladih Tuzle.

Pipi, koja je proputovala svijet, vodi nas kroz nezaboravne avanture hrabre i energične djevojčice. On nas osvoja svojim pothvatima, a kroz igru i znatiželju pokazuje nam svoj imaginarni svijet koji najbolje razumiju djeca.

U tome joj pomažu Tomi i Anika (brat i sestra) njeni drugari koji uživaju u druženju sa njom, punom neočekivanih avantura. Iskonska strast za igru i želja da igra, uz ljubav i prijateljstvo bude neizostavni dio njihovih života oduševit će djecu, a odrasle vratiti u bezbrižno djetinjstvo.

Predstava je rađena u produkciji JU Bosanski kulturni centar TK, a koproducent je Pozorište mladih Tuzle.

Premijerno izvođenje predstave je u petak 29. marta 2024. godine u Velikoj sali BKC TK sa početkom u 19.30 sati.

Ulaznice za premijeru po cijeni od 10 KM mogu se kupiti u Marketing službu BKC TK svaki radni dan od 8 do 15 sati, te na dan predstave od 8 do 19.30 sati. Sve informacije se mogu dobiti na e-mail adresu [email protected] i telefon: 035 311 070.

Vezane vijesti

TUZLA