4 C
Tuzla
17.04.2024.

Mladi reprezentativci neuspješni u Austriji

U-21 reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je u Riedu od Austrije sa 0:2 u svom drugom meču u okviru kvalifikacija za EURO 2025.

Domaći sastav je do prednosti došao u 63’ kad je Dion Kameri izveo korner sa lijeve strane, a na drugoj stativi se lopta od Leopolda Querfelda odbila iza leđa Petra Zovka. Tri minute poslije Noah Bischof se najbolje snalazi u kaznenom prostoru bh. tima i postavlja konačan rezultat utakmice.

Nakon utakmice selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine Igor Janković je izjavio:

„Smatram da smo odigrali veoma kvalitetnu utakmicu. Igrači su bili jako požrtvovani i po svemu prikazanom nismo zaslužili poraz. Nismo iskoristili naše šanse ni u prvom, ni u drugom poluvremenu. Generalno gledano, mi smo najmlađa ekipa u grupi i u ovim kvalifikacijama, sa po dvije godine mlađim igračima. Potrebno je vrijeme da ova ekipa dobije iskustvo. Navijači su nas podržavali sve vrijeme. Oni su takođe vidjeli da smo bili borbeni i njihova podrška nam mnogo znači. Zahvalni smo im jer su nas bodrili cijelu utakmicu bez prestanka. Sve u svemu, ova ekipa sigurno ima kvalitet i vjerujem da će u budućnosti dati i „A“ reprezentativce naše zemlje.“

Za bh. tim su danas nastupili: Petar Zovko, Riad Šuta, Savo Šušić, Tarik Muharemović, Harun Karić, Petar Sučić (80. Anes Krdžalić), Ivan Bašić, Muhamed Buljubašić (67. Madžid Šošić), Filip Čuić (67. Aleksandar Kahvić), Nail Omerović (74. Franko Sabljić), Admir Bristrić (74. Mladen Cvjetinović).

U-21 reprezentativci Bosne i Hercegovine kvalifikacije nastavljaju 13. oktobra utakmicom sa Francuskom.

Vezane vijesti

TUZLA