25 C
Tuzla
28.05.2024.

Na Odluku Vlade FBiH reagovao gradonačelnik Zenice, hoće li Tuzla reagovati?

Na vijest da je Federalna vlada donijela Odluku o izdvajanju po 1,5 miliona KM za Zrinjski i Velež, reagovao je gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović, čije saopćenje prenosimo u cjelosti:

Vlada Federacije BiH na sjednici održanoj 22. decembra pokazla je još jednom kako je od građana Zenice otela 3,5 miliona maraka koja su bila predviđena u Budžetu za 2023. godinu za izgradnju bazena u Crkvicama, a ta sredstva dodijelila je KSC-u Mostar.

Poražavajuća je činjenica i to kako je ranije 8 miliona KM dato za Olimpijski bazen u Mostaru, a sada dodatno i 3,5 miliona otetih od zeničke djece.

Naime, Vlada Federacije Bosne i Hercegovine je donijela odluku o izdvajanju po 1,5 milion KM za Velež i Zrinjski, te 3,5 miliona KM za troškove izgradnje objekta KSC u Mostaru. Dužan sam podsjetiti i informisati premijera Nermina Nikšića, ali i SDP BiH, kako je Tuzla drugi, a Zenica treći grad u FBiH. Slijedom toga, nije mi jasno zbog čega Sloboda iz Tuzle pa ni Čelik iz Zenice nisu dobili niti 100 KM?!

Pozivam Upravu NK Čelik i Robijaše, vjerne navijače i borce za NK Čelik, da reaguju odnosno pitaju Vladu FBiH na osnovu čega su Zrinjskom i Veležu date tolike pare, a nikada niti jedna marka Čeliku kao ni Slobodi.

Sagledavajući sve navedeno, suvišno je trošiti riječi na nelogične odluke i ovakvo tretiranje Zenice. Ovo, uistinu, nema smisla.

Iz uprave Grada Tuzla za sada se nisu oglašavali.

Vlada FBiH izdvaja po 1,5 milion KM za Velež i Zrinjski, tuzlanskih klubova ni na mapi

 

Vezane vijesti

TUZLA