15.7 C
Tuzla
17.06.2024.

Obavljeni pretresi u UKC-u zbog nabavke linearnog akceleratora

Istražitelji Sektora kriminalističke policije MUP-a TK, na prijedlog Tužilaštva TK i po naredbi Kantonalnog suda Tuzla obavili su pretres u prostorijama UKC-a Tuzla i na drugim lokacijama i izuzeli relevantnu materijalnu dokumentaciju i druge predmete i dokazne materijale vezane za postupak nabavke linearnog akceleratora, CT simulatora i druge prateće opreme neophodne u postupku liječenja onkoloških pacijenata na Klinici za onkologiju i radioterapiju na UKC Tuzla.

Ranije je Ured za razmatranje žalbi  prihvatio žalbu određenih dobavljača da se u tenderskoj specifikaciji za uređaje, onako kako su postavljeni, onemogućava konkurencija, odnosno da su parametri  koji su postavljeni za CT simulator  i linearni akcelerator takvi da ponudu zadovoljavaju  samo po  jedan ponuđač, navode iz Tužilaštva TK.

Radi se o nastavku intenzivnih provjera i istražnih radnji kojima se utvrđuje da li se tako pogoduje nekome od dobavljača. Tužilaštvo će u daljem radu na predmetu obaviti  potrebna vještačenja, saslušati određeni broj osoba u svojstvu svjedoka i poduzeti druge potrebne istražne radnje.

Vezane vijesti

TUZLA