16 C
Tuzla
26.05.2024.

Obilježene 104 godine postojanja RSD Sloboda

U Tuzli je u četvrtak navečer upriličena “crveno – crna” noć u povodu 104. rođendana Radničkog sportskog društva Sloboda iz Tuzle.

Riječ je o jednom od najstarijih sportskih društava u BiH, koje broji 14 crveno-crnih kolektiva.

Ujedno je to bila i prilika za rezimiranje rezultata koje su sportski klubovi i pojedinci postigli u ovoj godini.

Obilježavanju je prisustvovao i gradonačelnik Tuzle Zijad Lugavić koji je posebno naglasio važnost ovog društva te im čestitao rođendan.

“Naša stoljetna posvećenost sportu, zajedništvu i strasti za natjecanjem zaslužuje divljenje. Vaša historija je poput šarenog mozaika ispunjenog nevjerojatnim trenucima, predanim radom i istinskim prijateljstvima koja su obogatila vaš put. Neka ova godina bude samo još jedan zvjezdani trenutak u vašem veličanstvenom putovanju. Nastavite stvarati legende i neka sve članice RSD “Sloboda” Tuzla uvijek kroz sportski duh donose radost i jedinstvo svima koji su dio vaše priče. Sretan rođendan”, istakao je Lugavić.

Nakon obraćanja Predsjednika RSD Sloboda Aida Berbića i gradonačelnika Grada Tuzla Zijada Lugavića, ostatak noći je proveden u ugodnom druženju sportista i funkcionera ovog velikog kolektiva.

Radničko sportsko društvo u Tuzli osnovano je 1919. godine pod imenom Gorki, ali su ubrzo tadašnje vlasti zabranile njegov rad.

Reaktivirano je pod imenom RSD Sloboda i opstao u najtežim vremenima Drugog svjetskog rata i agresije na Republiku Bosnu i Hercegovinu.

Ovako je to snimala RTV Slon

 

Vezane vijesti

TUZLA