15.5 C
Tuzla
26.05.2024.

Počele pripreme za Svjetsko prvenstvo u sportskom ribolovu na jezeru Modrac

U radnom obilasku Mjesne zajednice Kiseljak, odnosno dijela obale jezera Modrac, gradonačelnik Tuzle Zijad Lugavić, zajedno sa svojim saradnicima i predstavnicima javnih poduzeća “Komunalac” i “Saobraćaj i komunikacije”, dogovorio je niz aktivnosti usmjerenih na poboljšanje infrastrukture i uslova za građane i posjetitelje, te pripreme za održavanje Svjetskog prvenstva u sportskom ribolovu na jezeru Modrac.

Gradonačelnik Lugavić je istaknuo:

“Radit ćemo na unapređenju higijene ovog dijela grada, popravljanju putne infrastrukture i širenju puteva i parking mjesta, povećavanju broja kontejnera, ugradnji rasvjete čitavom dužinom ove ceste koja pripada gradu Tuzli, uređenju obale, čišćenju obale, orezivanju drveća i šiblja, rastinja i svega onoga što će unaprijediti kvalitet boravka i dolaska na naše jezero, naš Modrac.”

Pomoćnik gradonačelnika za Službu za komunalne poslove, izgradnju i poslove mjesnih zajednica Miralem Mulać, tokom obilaska je istaknuo da su definisane zone asfaltiranja i određenih radova na popravci postojeće infrastrukture kako bi uredili ovaj dio obale i pripremili građanima na korištenje, a  istovremeno će se raditi na pripremama za Svjetsko prvenstvo u sportskom ribolovu.

Dogovoreno je da će Javno komunalno poduzeće “Komunalac” raditi na uređenju zelenih površina, stabala, putnog pojasa i obale, te je direktor Admir Bećirović  najavio da će sa aktivnostima krenuti početkom naredne sedmice.

Direktor JKP “Saobraćaj i komunikacije”, Nedžad Malikić, istaknuo je da će ovo preduzeće osigurati javnu rasvjetu u dužini od 1500 metara, kako bi se obezbijedio ugođaj za sve posjetitelje kako za ribolov, tako i za šetnju, tokom večernjih sati.

Predsjednik Sportskog ribolovnog društva Tuzla, prof. dr. Muris Đug, najavio je da će Tuzla i Lukavac biti domaćini 71. Svjetskog prvenstva u sportskom ribolovu u septembru 2025. godine, te je kazao:

“Ovo je velika sportska manifestacija koja će privući preko 200 najboljih ribolovce iz cijelog svijeta. Zahvaljujem se gradonačelniku i svim njegovim saradnicima, direktorima preduzeća, koji su prepoznali potencijal, na podršci i angažmanu u pripremama za ovu lijepu sportsku i turističku priču”, rekao je predsjednik Đug.

Vezane vijesti

TUZLA