31 C
Tuzla
19.07.2024.

Poraz fudbalera BiH u Engleskoj

U prijateljskoj utakmici, „A“ reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je na stadionu St James’ Park u Newcastlu od Engleske rezultatom 3:0 (0:0).

U prvom poluvremenu Englezi su imali veći posjed lopte, ali nisu uspjeli da stvore ozbiljniju priliku pred golom Nikole Vasilja. Zmajevi su igrali disciplinovano, borbeno i organizovano, te pravovremeno prekidali napade domaće selekcije.

U 59’ Benjamin Tahirović je povukao za dres Ezri Konsu u šesnaestercu, a sudija Rohit Saggi nakon konsultacija sa VAR sobom, dosudio penal. Nikola Vasilj je pročitao udarac Cola Palmera, ali je Engleska ipak povela iz penala nakon sat vremena igre. U 85’ nakon jedne akcije Engleza, Jack Grealish je asistirao za Trenta Alexandera Arnolda, koji na drugoj stativi postiže gol za 2:0. Konačnih 3:0 postavio je u 89’ Harry Kane, koji se najbolje snalazi u gužvi pred golom Vasilja.

Utakmici je prisustvovao 50061 gledaoc.

Našu reprezentaciju 9. juna (20:45) očekuje još jedna prijateljska utakmica protiv Italije, a susret se igra na stadionu „Carlo Castellani“ u Empoliju.

Vezane vijesti

TUZLA