12.8 C
Tuzla
26.05.2024.

Predložena mjera pritvora za Selmina Ibrahimovića zbog ubistva u Lukavcu

Kantonalno tužilaštvo Tuzlanskog kantona je sudiji za prethodni postupak Kantonalnog suda Tuzla stavilo prijedlog za određivanje mjere jednomjesečnog pritvora za Selmina Ibrahimovića (33) iz Lukavca zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo ubistvo u sticaju sa krivičnim djelom  neovlašteno nabavljanje, držanje i prodaja oružja ili bitnih dijelova za oružje iz člana 72. Zakona o oružju i municiji TK.

” Ibrahimović je osumnjičen da je 15. aprila 2024. godine u kasnim večernjim satima došao pred kuću u kojoj je stanovao Alen Muharemović (35) u lukavaćkom naselju Koksara, noseći sa sobom ranije  ukradeni pištolj, te je prvo imao kraći verbalni sukob sa Muharemovićem, nakon čega ga je fizički napao i više puta udario drškom pištolja u glavu te mu iz neposredne blizine ispalio jedan hitac u glavu i usmrtio ga.

Ubrzo nakon toga osumnjičeni je lišen slobode. Sektor kriminalističke plicije MUP-a TK je obavio kriminalističku obradu i osumnjičenog, uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i prateće materijalne dokaze, predao u nadležnost Tužilaštva”, navodi se u saopštenju Kantonalnog tužilaštva.

Postupajući tužilac je donio naredbu o provođenju istrage i ispitao osumnjičenog, a istraga je još uvijek u toku.

Tužilaštvo TK o ubistvu u Lukavcu

Vezane vijesti

TUZLA