5 C
Tuzla
17.04.2024.

Publika u Tuzli će imati priliku gledati najnovija filmska ostvarenja

Ljeto nam se bliži, pa tako i prekrasne večeri koje će od ove godine u Tuzli upotpuniti i festivalska atmosfera sa filmskim projekcijama pod zvjezdanim nebom, zahvaljujući ekskluzivnom partnerstvu kompanije Bingo Group sa Sarajevo Film Festivalom.

Ove godine, po prvi put, na Trgu Slobode, u Bingo Ljetnom kinu Tuzla, svi će moći uživati u projekcijama filmova iz festivalskog programa Open Air Sarajevo Film Festivala.

Podršku projektu je pružila i Turistička zajednica grada Tuzle koja je ovaj događaj okarakterizirala značajnim za razvoj turizma.

Tuzla će tako u periodu održavanja 29. Sarajevo Film Festivala od 11. do 18. augusta 2023., biti mjesto u kojem će ljubitelji filmske umjetnosti uživati u najnovijim filmskim ostvarenjima.

Kako bi iskustvo zajedničkog gledanja filmova na otvorenom bio potpuni ugođaj, obezbijeđene su i ležaljke za sve posjetioce ljetnog kina Bingo, kao i omiljene Corn Flips grickalice. Oni koji pak vole jela začinjena Semberka začinima, također će imati priliku uživati u različitim ukusima koji će biti dostupni na posebnim lokacijama u Sarajevu i Tuzli.

Sretni posjetitelji će imati priliku osvojiti karte za projekcije u Bingo Ljetnom kinu Tuzla, koje može primiti do 400 osoba. Zahvaljujući Bingo grupaciji, grad postaje prepoznatljivo odredište s mnogo sadržaja koji će privući turiste da ostanu nekoliko dana duže. Zajedničko djelovanje Bingo Group i Sarajevo Film Festivala pozitivan je primjer međusobne podrške domaćih brendova, na zadovoljstvo svih ljubitelja sedme umjetnosti, ali je ujedno i primjer kako dva velika brenda mogu zajedno napraviti uspješnu priču na radost domaće publike i domaće industrije.

Vezane vijesti

TUZLA