10 C
Tuzla
30.05.2024.

Sjednica Vijeća ministara BiH, razmatra se zajam za projekt unapređenja kvaliteta zraka

Vijeće ministara Bosne i Hercegovine razmatrat će na sjednici koja je počela danas u Sarajevu Inicijativu za vođenje pregovora radi zaključivanja Sporazuma o zajmu s Međunarodnom bankom za obnovu i razvoj za projekt unapređenja kvaliteta zraka.

Na dnevnom redu je i Nacrt odluke o ratifikaciji Protokola o izmjenama i dopunama Sporazuma o slobodnoj trgovini između država Evropskog udruženja slobodne trgovine (EFTA) i Bosne i Hercegovine.

Među brojnim tačkama dnevnog reda je i Prijedlog odluke o usvajanju Minimalnih standarda za pružanje kvalitetne pomoći i podrške žrtvama trgovine ljudima, posebno djeci u Bosni i Hercegovini koju je predložilo Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice BiH.

Ministri će biti upoznati i o statističkim pokazateljima u obrazovanju u Bosni i Hercegovini za 2022. godinu, što je informacija koju je pripremilo Ministarstvo civilnih poslova BiH.

Također, bit će razmatrat i izvještaj o provođenju Akcionog plana za implementaciju Rezolucije Ujedinjenih nacija 1325 “Žene, mir i sigurnost” u Bosni i Hercegovini te Odluka o donošenju Plana upravljanja vodama za vodno područje rijeke Save u Federaciji BiH do 2027. godine.

RTV Slon/Fena

Vezane vijesti

TUZLA