7 C
Tuzla
01.03.2024.

Stanje na cestama – Na pojedinim dionicama snijeg se zadržava na kolovozu

Od ranih jutarnjih sati u većem dijelu Bosne pada snijeg umjerenog inteziteta i zadržava se na kolovozu. Iz BIHAMK-a izdvajaju putne pravce:  Novi Travnik-Bugojno (preko Rostova), Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje (Makljen), Ripač-Vrtoče i Glamoč-Mlinište.

Na području Mliništa dodatne poteškoće vozačima pričinjava magla, koja smanjuje vidljivost na 50 m.

U cijeloj Bosni i Hercegovini saobraća se po mokrom i mjestimično klizavom kolovozu, a posebno upozoravaju na dionice u višim planinskim predjelima, preko mostova, vijadukta i na prilazima tunelima. Frekvencija saobraćaja je slabijeg inteziteta.

Apeluju na vozače da voze maksimalno oprezno, da drže odstojanje između vozila i da obavezno posjeduju zimsku opremu.

Sanacioni radovi izvode se na magistralnim putevima: Jablanica-Mostar (na mostu Begića i Begovića), Novi Travnik-Bugojno (preko Rostova), Bilješevo-Lašva, Ključ-Sanski Most (na ulazu u Sanski Most, kod Vodenog parka) i Čevljanovići-Nišići. Na mjestima izvođenja radova saobraća se usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Na graničnim prelazima promet putničkih vozila za sada protiče uz zadržavanja do 30 minuta. Zbog protesta u Hrvatskoj, preko graničnog prelaza Orašje-Županja ne mogu saobraćati autobusi i teretna vozila.

Zbog radova na izgradnji trotoara uz regionalnu cestu R-470 Par Selo-Dubrave Donje vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom (postavljeni semafori).

Vezane vijesti

TUZLA