5 C
Tuzla
17.04.2024.

Stanje na putevima: Upozoravaju se vozači na učestale odrone i mjestimičnu maglu

Prema informacijama kojima raspolaže Informativni centar, ovoga jutra se saobraća po suhom i mjestimično vlažnom kolovozu, a upozoravaju se vozači na učestale odrone.

Slabija magla mjestimično smanjuje vidljivost, iz BIHAMK-a izdvajaju dionice:Banovići-Živinice- Dubrave, Zenica- Jošanica.

“Apelujemo na vozače da brzinu vozila prilagode datim uslovima na putu uz obavezno poštivanje saobraćajnih propisa.Na dionici Ključ-Sanski Most zbog radova na mostu na ulazu u Sanski Most, kod Vodenog parka, saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na obilaznicu”, kažu iz BIHAMK-a.

U toku su radovi na ulazu u Neum (Stolac-Neum) zbog čega je saobraćaj obustavljen i preusmjeren na postojeću obilaznicu (Dubrovačka ulica).

Sanacioni radovi izvode se i na magistralnim putevima: Grude-Vitina, Čevljanovići-Nišići i Rača-Bijeljina, a na mjestima izvođenja radova saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

Zbog izvođenja radova na sanaciji magistralnog puta Bosanska Gradiška-Klašnice i izgradnje tri kružna toka na dionici Klašnice-Nova Topola izmijenjen je režim u saobraćanju.

Na graničnim prelazima promet putničkih vozila protiče uz kraća zadržavanja, saopšteno je iz BIHAMK-a.

Vezane vijesti

TUZLA