Naslovnaučitavanje...
Evo kada krompir nije za jelo

Evo kada krompir nije za jelo

Krompir koji je promijenio boju i postao zelen, nije sitnica koju možete ignorisati, čim primijetite da je kora pozelenila, da su se pojavili izdanci...
Evo koji ugljeni hidrat je gori od šećera, a jedemo ga svaki dan

Evo koji ugljeni hidrat je gori od šećera, a jedemo ga svaki dan

Iako se šećer često smatra najvećim neprijateljem zdravlja, stručnjaci upozoravaju da postoji jedan ugljeni hidrat koji je još opasniji – maltodekstrin. On se nalazi...
Jesen donosi mušmule, zaboravljeno voće koje je pravo blago za zdravlje

Jesen donosi mušmule, zaboravljeno voće koje je pravo blago za zdravlje

Jesen donosi mušmule, voće koje su naši stari redovno jeli i koje je danas gotovo zaboravljeno, a u sebi krije pravo bogatstvo za organizam....
Zdravstvene prednosti bundeve: Namirnica koja jača imunitet i čuva vid

Zdravstvene prednosti bundeve: Namirnica koja jača imunitet i čuva vid

Istraživanja pokazuju da su zdravstvene prednosti bundeve izuzetne i da ova namirnica zasluženo zauzima važno mjesto u ljudskoj ishrani. Iako se koristi hiljadama godina,...
Ove hronične bolesti naglo se pogoršavaju sa porastom temperature

Savjeti i mjere opreza: Ove hronične bolesti naglo se pogoršavaju sa porastom temperature

Toplotni val ponovo je zahvatio našu regiju i trajaće narednih dana, a visoke temperature posebno su opasne za osobe koje imaju hronične bolesti. Stručnjaci...

Lubenica nije za svakoga: Nekome može donijeti velike probleme

Lubenica, sinonim za ljeto, osvježenje i radost, mnogima je omiljeni sezonski plod. S više od 90 posto vode i niskim brojem kalorija, djeluje kao...
Borovnice i zdravlje: Mali plod velikih moći

Borovnice i zdravlje: Mali plod velikih moći

Borovnice i zdravlje – prirodni saveznik tijela i duha Borovnice, te sitne tamnoplave bobice, s razlogom se smatraju jednim od najzdravijih plodova koje nam priroda...
suplementi u ishrani

Suplementi u ishrani? Budite oprezni, nisu bezopasni

Suplementi u ishrani? Budite oprezni, nisu bezopasni - oni mogu pomoći zdravlju, ali stručnjaci upozoravaju da prekomjerna upotreba određenih dodataka može izazvati oštećenje jetre,...
Pura- tradicionalno jelo koje se sprema brzo i jednostavno

Pura kao tradicionalno jelo od kukuruza: Jednostavna priprema i bogat okus

Pura je jelo koje se u bosanskoj kuhinji priprema generacijama, a osnovni sastojak ovog tradicionalnog recepta je kukuruzno brašno. Kukuruz je namirnica rasprostranjena širom svijeta,...