10.5 C
Tuzla
23.04.2024.

Teren Tušnja spreman za meč Slobode i Leotara: Mogu li crveno-crni opstati u ligi?

Prije devet mjeseci, fudbaleri Slobode igrali su utakmicu na ovom terenu. Nakon njegove rekonstrukcije, ponovo će pred domaću publiku, koja sada očekuje mnogo bolju igru svojih miljenika u preostalom dijelu sezone Premijer lige BiH. U taboru tuzlanske ekipe radosni su što je teren spreman za ovu utakmicu.

”Normalno da je to druga dimenzija, možemo reći uopće i sporta. Nijedan igrač koji je nekvalitetan, ne može sakriti svoju manu na ovakvom terenu”, navodi Adnan Jahić, šef Stručnog štaba FK Sloboda.

Dok je trajala obnova, crveno-crni su domaće utakmice igrali u Banovićima i Gradačcu. Drugi premijerligaš, Tuzla City, također će svoje utakmice igrati na obnovljenom terenu Tušnja i to čekaju s nestrpljenjem.

”Svi jedva čekamo da se maknemo iz one kaljuge iz Srebrenika. Hvala ljudima iz Srebrenika na gostoprimstvu”, ističe Milenko Bošnjaković, šef Stručnog štaba FK Tuzla City.

Obnova terena stadiona u našoj zemlji je projekat Fudbalskog saveza BiH. U prvoj fazi su, pored Tušnja, izvršene rekonstrukcije na dva stadiona u Mostaru, te u Banjaluci. U sportskim klubovima ističu da se na ovaj način stvaraju uslovi za razvoj najvažnije sporedne stvari. No, pred svima je još mnogo posla za potpuni užitak u fudbalu.

”U BiH za razvoj fudbala moraju i druge stvari napredovati zajedno s terenima. Džaba vam jedna stvar, ako druga ne napreduje”, kaže šef Stručnog štaba FK Sloboda.

Napretku u igri se u novoj utakmici ipak nadaju. U 22. kolu Premijer lige dočekuju trebinjski Leotar, za koga u Slobodi znaju da ima čvrt kadar koji je dobro vođen.

”Radili smo video analizu, tako da znamo odakle nam prijeti najveća opasnost. Što se tiče nas, sem Maksimovića, mi smo kompletni”, rekao je igrač Slobode Emir Jusić.

Stojan Vranješ navodi da će oni biti ti koji će se pitati mnogo u sutrašnjoj utakmici.

”Tako da sam uvjeren u naš dobar rezultat i pobjedu”, navodi Vranješ.

Pobjeda je crveno-crnima prijeko potrebna. Žele se pomjeriti sa dna tabele i osigurati opstanak u ligi.

”Mi ako Bog da, sigurno ćemo ostati u ligi, jer ovi momci, klub, rukovodstvo i navijači, mislim da zaslužuju to”, potcrtava Jahić.

Igrač Said Husejinović pozvao je navijače sutra da dođu u što većem broju da ih podrže.

”Nadam se da ćemo poslije utakmice zajedno slaviti”, kazao je Husejinović.

Na muci se poznaju junaci, izreka je kojom će se voditi u subotnjem meču, poručuje trener tuzlanskog tima. Meč Sloboda – Leotar igra se od 15 sati.

Vezane vijesti

TUZLA