5 C
Tuzla
17.04.2024.

Tuzla: Uhapšen mladić koji je udario u policijsko vozilo

Tokom rutinske policijske kontrole u Ulici Armije BiH, pronađeni su narkotici kod muške osobe.

Policijski službenici Uprave policije MUP TK-a uhapsili su B.G. rođen 2000.godine iz Lukavca, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

“Naime, istog dana B.G. nije postupio po naredbi ovlaštene službene osobe, te je upravljajući pmv. “BMW” udario u zaustavljeno policijsko vozilo “Škoda” PU Tuzla/PS Istok kojom prilikom je policijskom službeniku nanio lake tjelesne povrede, te se udaljio sa mjesta događaja, nakon čega je od strane policijskih službenika sustignut”, navodi se u informaciji MUP-a TK.

Kako ističu iz MUP-a TK prilikom udaljavanja, B.G. je odbacio jedno pakovanje sa sadržajem materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu i digitalnu vagu za precizno mjerenje, dok su prilikom pretresa navedenog lica i pmv. “BMW” pronađena dva mobilna telefona i jedno pakovanje sa sadržajem bijele materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu.

Pronađeni predmeti kao i pmv. “BMW” su privremeno oduzeti.

” Potrebne radnje su, po uputama postupajućeg kantonalnog tužioca, poduzeli policijski službenici Uprave policije MUP TK/Sektora kriminalističke policije/Odsjek za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga i Odjeljenja kriminalističke policije Policijske uprave Tuzla a u cilju dokumentovanja krivičnih djela Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga iz člana 238. stav 1. Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine i Sprečavanje službene osobe u vršenju službene radnje iz člana 358. stav 1. istog Zakona”, stoji u saopštenju.

B.G. će, nakon kriminalističke obrade, u zakonski predviđenom roku, uz Izvještaj biti predat Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona na dalje postupanje – saopćeno je iz Uprave policije MUP-a TK.

Kod muškarca u Tuzli pronađeni narkotici, napao policajca u pokušaju bjekstva

Vezane vijesti

TUZLA