7 C
Tuzla
22.03.2023.

U BiH i narednih dana oblačno vrijeme, povremeno s kišom, susnježicom i snijegom

U Bosni i Hercegovini danas je preovladavalo oblačno vrijeme sa kišom, na vrhovima planina susnježicom ili snijegom. Tokom noći na sjeveru i sjeverozapadu Bosne očekuje se prelazak kiše u susnježicu i snijeg. Vjetar slab do umjeren, povremeno sa jakim udarima, južni i jugozapadni. Dnevna temperatura od 12 do 18 stepeni.

Iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda prognoziraju za nedjelju oblačno vrijeme sa padavinama. U jutarnjim satima na istoku, jugoistoku i jugozapadu Bosne očekuje se kiša, koja će postepeno preći u susnježicu i snijeg. U ostatku Bosne snijeg, u Hercegovini kiša, pljuskovi i grmljavina. U većem dijelu zemlje obilnije padavine. Visina novog snježnog pokrivača između 5 i 20, u planinskim područjima između 30 i 40 cm. Vjetar u Bosni slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni, a u Hercegovini umjeren do pojačan južni i jugoisotočni koji će prema kraju dana skrenuti na sjeverni. Jutarnja temperatura zraka od -2 do 2, na istoku, jugoistoku i jugozapadu Bosne od 4 do 10, a u Hercegovini do 14 stepeni. Dnevna temperatura od -2 do 3, na jugu zemlje od 10 do 16 stepeni.

U ponedjeljak će biti oblačno vrijeme. U Bosni povremeno sa slabim snijegom, a u Hercegovini sa slabom kišom ili lokalnim pljuskovima. Vjetar slab do umjeren u Bosni sjeveroistočni, a u Hercegovini uglavnom jugoistočni. Jutarnja temperatura zraka od -3 do 3, na jugu do 8, a dnevna 0 do 4, na jugu do 10 stepeni.

Za utorak se najavljuje oblačno vrijeme. U jutarnjim satima i tokom prijepodneva u Bosni u nizinama prolazna kiša ili susnježica, u višim područjima snijeg. U Hercegovini povremeno sa slabom kišom. Vjetar slab, do umjeren, istočni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura zraka od -4 do 2, na jugu do 8, dnevna od 0 do 6, na jugu zemlje do 13 stepeni.

U srijedu 1. marta pretežno oblačno vrijeme. U Bosni u nizinama povremeno kiša ili susnježica, u višim područjima snijeg. U Hercegovini se očekuje kiša. Vjetar slab sjeverni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura zraka od -2 do 4, na jugu do 8, dnevna od 2 do 8, na jugu zemlje od 10 do 16 stepeni – saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

POSLJEDNJE DODANO