29 C
Tuzla
18.06.2024.

U toku zamjena cjevovoda: Gornja Tuzla uskoro će imati sigurno vodosnabdijevanje

Naselje Gornja Tuzla uskoro će imati sigurno vodosnabdijevanje bez prekida. To će omogućiti novi cjevovod, dug 1,5 kilometara. U potpunosti će biti zamijenjene stare pvc cijevi zbog kojih je često dolazilo do kvarova.

Ovim ćemo otkloniti učestalost kvarova u Gornjoj Tuzli što znači da će stanovnici imati kvalitetnije vodosnabdijevanje. Radi se o profilu cijevi fi-280 tako da zadovoljava potrebe građana Mjesne zajednice Gornja Tuzla”, rekao je Aid Berbić, direktor JKP Vodovod i kanalizacija Tuzla.

Iako je riječ o obimnim radovima, naročito zbog potpune zamjene cjevovoda, Berbić ističe da stanovnici Gornje Tuzle nisu ostajali bez vode tokom radova.

U toku izvođenja radova osim dana kada su vršena upajanja, to su prošle sedmice bili četvrtak i petak, bila je dnevna obustava. Inače u toku izvođenja radova nije bilo obustava vode, jer se radi o novom cjevovodu koji se radi po trasi starog tako da se rade samo prepajanja”, kazao jeBerbić.

Radovi nakon kojih će Gornja Tuzla imati sigurno vodosnabdijevanje traju već mjesec dana. S obzirom da je ostalo da se zamijeni još oko 300 metara cijevi, sve bi trebalo biti gotovo u narednih 15 dana.

A nakon što radovi u Gornjoj Tuzli budu završeni, ubrzanim tempom nastavljaju se na raskrsnici Crveni 7. Danas su radnici Vodovoda završili radove na jednoj strani saobraćajnice.

Kad bude prvi sloj asfalta postavljen onda će se saobraćaj preusmjeriti na novu saobraćajnicu tako da mi imamo još dva kraka, jedan prema mesnici Bajra drugi prema hotelu Mellain, a očekujemo da ćemo to za nekih 15 dana zatvoriti, kad se stvore uslovi za početak radova”, kazao je Aid Berbić, direktor JKP Vodovod i kanalizacija Tuzla

Još jedan od važnijih projekata na kojem će Vodovod raditi u ovoj godini je i zamjena novog cjevovoda u Lipnici u dužini od 3 km. Cilj je da i naselja Mramor i Dobrnja budu u sistemu gradskog vodosnabdijevanja.

Vezane vijesti

TUZLA