30 C
Tuzla
21.06.2024.

U Živinice privatnim avionima sletjelo 17 njemačkih biznismena

U živopisnim Živinicama, gradu gdje svaki pedeseti stanovnik miriše na milione, ovih dana je odigran skup kakav se ne pamti.

Naime, sedamnaest njemačkih biznismena, vođeni mirisom uspjeha i bosanskog gostoprimstva, sletjelo je na tamošnji sportski aerodrom Ciljuge.

Ne u običnim letjelicama, već u sportskim privatnim avionima, što je već samo po sebi spektakl vrijedan pažnje. Gradonačelnik Živinica, Began Muhić, dočekao ih je sa širokim osmijehom i dobrodošlicom.

Ovaj doček nije bio samo formalnost; bio je to pravi bosanski prijem sa svim pratećim sadržajima, gdje su se naše i njemačke milionske priče isprepletale uz neizbježnu kafu i rahatlokum, piše Biznisinfo.ba.

Njemački biznismeni proveli su noć u Živinicama. Njihovi su utisci nakon slijetanja u Živinice bili sažeti u jednu riječ – oduševljenje.

Možda ne toliko zbog pejzaža ili gastronomije, koliko zbog neizmjerne srdačnosti i otvorenosti ljudi s kojima su se susreli.

Ovime su Živinice potvrdile da su mjesto gdje kapital rado pristaje, raste i obitava.

Ovaj skup nije bio samo prilika za druženje, već i mogući prozor u buduće investicije koje bi ovom bh. gradu mogle donijeti još poneki milionski sjaj.

Vezane vijesti

TUZLA