25 C
Tuzla
28.05.2024.

Brojni radovi na održavanju puteva na području Tuzle

U skladu s trenutno povoljnim vremenskim uslovima, Služba za komunalna poslove, izgradnju i poslove mjesnih zajednica grada Tuzle nastavlja sa radovima na održavanju puteva i putne infrastrukture. Aktivnosti su usmjerene ka poboljšanju kvalitete putne mreže širom grada.

Trenutno su u toku ili se planira početak radova na nekoliko lokacija:

  1. Sanacija puta ka crkvi u Doknju,
  2. Sanacija makadamskih puteva: Na području mjesnih zajednica Šićki Brod, Kiseljak, Grabovica i Požarnica, planirana je sanacija makadamskih puteva na nekoliko  lokacija, i to: Plane – Brgule, Poljana prema Hasanbašićima, Put Breze, Kolovrat i više putnih pravaca u navedenim mjesnim zajednicama.
  3. Sanacija stepeništa ka naselju Batva: Radi poboljšanja pristupa naselju Batva, iznad Sjeverne tribine Gradskog stadiona Tušanj, planirana je sanacija stepeništa.
  4. Čišćenje kanala: U naselju Plane i na kopu Kalajevo, planirano je čišćenje kanala radi sprečavanja eventualnih problema s odvodnjom i poplavama.
  5. Postavljanje rešetke za odvod: U naseljima Tubesija i Kula, planirano je postavljanje rešetke za odvod kako bi se poboljšala drenaža i olakšalo odvođenje oborinskih voda.
  6. Sanacija šahtova: U ulici Kazan Mahala, planirana je sanacija šahtova radi održavanja i poboljšanja infrastrukture na tom području.

Vezane vijesti

TUZLA