17.8 C
Tuzla
21.05.2024.

Damir Mehić Bibi izručen Bosni i Hercegovini

Damir Mehić zvani Bibi izručen je danas Bosni i Hercegovini, Kantonalnom sudu Tuzla, nakon što je prošle godine uhapšen u Srbiji.

Službenici Jedinice za specijalističku podršku Sudske policije u Federaciji Bosne i Hercegovine su danas na Međunarodnom graničnom prelazu Sremska Rača – Bosanska Rača, od pripadnika Granične policije Bosne i Hrecegovine, a u skladu sa naredbom Kantonalnog suda u Tuzli, izvršili preuzimanje optuženog lica D.M. – saopćeno je iz Sudske policije FBiH.

Izručenje Damira Mehića zvanog Bibi
Foto: Sudska policija FBiH

Službenici sudske policije su odmah nakon preuzimanja optuženog sproveli u prostorije Kantonalnog suda u Tuzli, a nakon toga u skladu sa rješenjem o određivanju mjere pritvora u nadležnu kazneno – popravnu ustanovu.

Optuženog su izručili nadležni organi u Republici Srbiji, a u ranijem periodu je lišen slobode u Beogradu na osnovu međunarodne potjernice koja je za istim raspisao Kantonalni sud u Tuzli.

Izručen Damir Mehić zvani Bibi
Foto: Sudska policija BiH

Kako se radi o osobu koja je poznata organima gonjenja i koja je optužena za krivično djelo ubistva, ova aktivnost je provedena uz visok stepen sigurnosnih mjera i radnji koje su poduzimali pripadnici Sudske policije u Federaciji Bosne i Hercegovine, te u saradnji sa drugim policijskim agencijama u Bosni i Hercegovini.

Mehiću određen devetomjesečni pritvor

Damir Mehić Bibi prvostepenom presudom osuđen na 17 godina i 5 mjeseci zatvora

Vezane vijesti

TUZLA