12.8 C
Tuzla
24.05.2024.

/FOTO/ Počele pripreme rukometaša Slobode, među igračima i novi golman

Rukometaši Slobode okupili su se nakon novogodišnjih praznika i počeli pripreme za proljetni dio sezone. Danas je obavljena prozivka, a među igračima je i novi golman Berzad Demirović.

Narednih dana će se ekipi priključiti još tri rukometaša, na pozicijama lijevog i srednjeg beka, te lijevog krila. Ekipu, kako navodi šef struke, očekuje dosta rada. Većina stvari se u timu posložila, pa trener vjeruje da će dati maksimum u svim takmičenjima i nada se da će doći do željenog cilja i rezultata.

”Svima nam je jasno da ove godine tražimo da pokušamo da izađemo u Evropu, da vidimo šta možemo u Kupu da napravimo, a klub je napravio dobar posao dovođenjem igrača, jer trojica su iz BiH što je mnogo značajno. Tražit ćemo još igrača, na poziciji desnog beka sa Emirom Suhonjićem, našim kapitenom. Izuzetno smo zadovoljni njim, ali on mora predahnuti, ne može sam igrati i napad i odbranu. Želimo da zaokružimo taj rad, do juna želimo da u Kupu damo maksimum i da pokušamo da izađemo u Evropu”, ističe Pero Milošević, šef Stručnog štaba RK Sloboda.

Vezane vijesti

TUZLA