21.7 C
Tuzla
24.03.2023.

/FOTO/ Počele pripreme tuzlanskih premijerligaša za proljetni dio sezone

Tuzlanski premijerligaši Sloboda i Tuzla City počeli su pripreme za proljetni dio sezone.

Okupljanjem i prozivkom igrača počele su danas pripreme fudbalera Slobode za proljetni dio sezone 2022/2023. U naredna dva dana će biti obavljeni i ljekarski pregledi i testiranja, pripreme će za sada obavljati u Tuzli, no imaju obećanje iz Uprave kluba da će otputovati i u toplije krajeve. Okosnicu Slobode i u ovom dijelu sezone čine standardni igrači, a imat će i nove.

”Nadamo se dolaskom još dva-tri provjerena imena, da budu istinska pojačanja a ne da nam budu prinove. Po prvi put u Slobodi nema igrača na probi, jer pozicija na tabeli nam ne daje za pravo da gubimo vrijeme na igrače koji su na probi. To je moja vizija, ako će igrač doći na probu, želim igrača iz omladinskog pogona kojem ću dati dobar trenažni proces i neku minutažu”, navodi Adnan Jahić, šef Stručnog štaba FK Sloboda.

Ivan Šubert je novo ime u ekipi Crveno-crnih, za koga trener vjeruje da će biti istinsko pojačanje.

”Ja ću pokušati da opravdam očekivanja, pratio sam Slobodu dok nisam bio tu, mislim da su nezasluženo na ovoj poziciji na kojoj su sad, pokušat ćemo prvo da izađemo iz opasne zone a onda da napravimo neki bolji rezultat, kao i u Kupu”, ističe Šubert.

Prvi dio sezone nije išao na ruku Slobode, pa sada žele uhvatiti priključak za ekipama iz sredine premijerligaške tabele.

”Sad kad gledamo tabelu, gledamo da ostanemo u ligi, kad vidimo da nam Sarajevo bježi samo pet bodova, onda se možemo nečemu nadati. Ako budemo dobro trenirali, da prođe bez povreda mislim da će biti sve uredu”, kaže Emir Jusić, igrač FK Sloboda.

Drugi premijerligaš Tuzla City pripreme je počeo dan prije sa novim-starim šefom struke Milenkom Bošnjakovićem. Treninge će tim obavljati do 25. januara u Tuzli, nakon čega putuju u Antaliju. I u ovu ekipu stižu pojačanja.

”U narednom periodu ekipa će biti pojačana sa tri-četiri pojačanja na deficitarnim mjestima. Uprava radi taj dio posla i očekujem da to riješi uspješno. Zakazane su dvije prijateljske utakmice do odlaska u Antaliju, 19. januara sa Loznicom i 21. januara sa Zvijezdom iz Etno sela Stanišići. Tamo u Antaliji su dogovorene tri utakmice”, rekao je šef Stručnog štaba FK Tuzla City.

Kapiten FK Tuzla City Nevres Fejzić kaže da zna kakav je Bošnjaković trener i čovjek i zna da će dati sve od sebe za igrače.

”Nadam se da ćemo mu to vratiti na terenu i da ćemo što ranije pobjeći iz opasne zone i vratiti se na pravi put, gdje smo bili na početku sezone, dobrim i kvalitetnim igrama”, ističe Fejzić.

Drugi dio sezone za tuzlanski tim počinje 19. februara gostovanjem Širokom Brijegu u osmini finala Kupa BiH.

POSLJEDNJE DODANO