23.9 C
Tuzla
21.06.2024.

Halilagić iz Ankare najavio nova partnerstva u interesu Međunarodnog aerodroma Tuzla

Delagecija Vlade Tuzlanskog kantona predvođena premijerom Irfanom Halilagićem jučer je u Turskoj održala sastanak sa zamjenikom ministra saobraćaja i infrastrukture te zemlje Enverom Iskurtom o budućoj institucionalnoj saradnji, te o saradnji između turskih aviokompanija i Međunarodnog aerodroma Tuzla.

Delegacija Vlade Tuzlanskog kantona domaćinima je predstavila Tuzlanski kanton i njegove potencijale, a posebno je istaknut Međunarodni aerodrom Tuzla i posvećenost Vlade njegovom razvoju.

Iskurt je pokazao i lični i interes resornog ministarstva da se u narednom periodu iznađe model saradnje ministarstva, s jedne, te Vlade Tuzlanskog kantona i Međunarodnog aerodroma Tuzla, s druge strane.

Halilagić je izjavio da je jedan od prioriteta Vlade Tuzlanskog kantona Međunarodni aerodrom Tuzla, te da je kvalitetno funkcionisanje aerodroma, njegovo stabilno, održivo i rentabilno poslovanje izazovno, ne samo u Tuzli nego bilo gdje na svijetu.

– Ova posjeta i iskren razgovor s našim prijateljima bili su ohrabrujući i nadam se, vjerujem da ćemo uskoro zajedno vidjeti i radovati se plodovima današnjih razgovora – kazao je Halilagić.

Turska kontinuirano ulaže u avionsku infrastrukturu i širi poslovanje diljem svijeta, a Tuzlanski kanton je iznimno potentna regija za dalji rast i razvoj kako aviosaobraćaja, tako i privrede uopšte, stoga je uskoro za očekivati avione turskih aviokompanija na nebu iznad Tuzle, saopćeno je iz Vlade TK

Vezane vijesti

TUZLA