25 C
Tuzla
28.05.2024.

Na području Gračanice oduzeta droga, uhapšena jedna osoba

Policijski službenici Uprave policije MUP-a TK/Sektor kriminalističke policije/Odsjek za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga su u saradnji sa policijskim službenicima PU Gračanica na području Gračanice izvršili pretres kuće, pomoćnih objekata i motornog vozila koje koristi S.M. rođen 1994. godine nastanjen na području ovog grada.

Aktivnosti su provedene po naredbi Općinskog suda Gračanica.

Prilikom pretresa, pronađeno je i oduzeto oko 50 grama bijele materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “Speed”, oko 15 grama biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “Cannabis sativa” i dvije digitalne vage za precizno mjerenje.

Osobi S.M. je oduzeta sloboda i isti je priveden u službene prostorije radi kriminalističke obrade, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga iz člana 238. stav 1. Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine.

Nakon kompletiranja predmeta i izvršenih vještačenja oduzetih materija S.M. će biti uz Izvještaj predat Tužilaštvu Tuzlanskog kantona na dalje postupanje, stoji u saopćenju MUP-a TK.

Vezane vijesti

TUZLA