16.7 C
Tuzla
26.03.2023.

Nastavljaju se radovi putne infrastrukture u Tuzli – obnovljena i autobusna stajališta

Pored redovnog održavanja putne infrastrukture, krajem prošle godine na području Tuzle počeli su značajniji radovi i sanacije puteva na nekoliko lokacija. Povoljni vremenski uslovi produžili su građevinsku sezonu što je izvođačima radova pogodovalo da većinu radova koji će poboljšati uslove života naših sugrađana i završe.

U toku aktivnosti u novembru i decembru mi smo završili započete radove na sanaciji mosta Panonika, zamjena drvene obloge na mostu u naselju Slavinovići, koji je zaista bio devastiran i završili smo nekoliko značajnih projekata u okviru održavanja putne infrastrukture kao što je put prema Husinu”, kazao je za RTV Slon Nedžad Delić, šef Odjeljenja za izgradnju Grada Tuzla.

A završeni su i planirani radovi u ulici Đure Đakovića. Međutim, na nekoliko lokacija radovi koji su počeli u prošloj godini još uvijek traju. Iz Službe za komunalne poslove, izgradnju i poslove mjesnih zajednica ističu da se krajem naredne sedmice očekuje završetak radova na sanaciji putne infrastrukture u ulici Pavla Goranina u Kužićima.

Radi se o radovima koji zahtijevaju veliku pažnju, radi se o saobraćajnici koju ne možemo u potpunosti zatvoriti i zbog toga je uglavnom otežan saobraćaj. Zbog toga se radi parcijalno, jedna strana pa se omogući prilaz i vozilima i pješacima, a nakon toga i druga strana”, ističe Delić.

Osim putne infrastrukture Tuzla je u prošloj godini dobila i nova autobusna stajališta i to na nekoliko lokacija.

Prije nekoliko mjeseci na području Tuzle počela je obnova autobusnih stajališta na čak devet lokacija. Obnovljeno je nekoliko njih, a u narednom periodu nastavit će se obnova i na drugim lokalitetima na kojima se ukaže potreba za novim autobusnim stajalištima. Za ove namjene izdvojeno je oko 90 hiljada KM.

Mi ćemo aktivnosti na zamjeni i ugradnji opreme na autobusna stajališta u gradu koje su stvarno nužne i već duži vremenski period nije vršena zamjena, nastaviti i u toku ove godine u skladu sa sredstvima koje imamo u Budžetu za 2023. godinu”, kazao je Nedžad Delić, šef Odjeljenja za izgradnju Grada Tuzla.

Građani su, prema riječima Delića zadovoljni učinjenim što je dovoljan razlog da se u narednom periodu obnove i veća autobusna stajališta, kao i autobusna stajališta u prigradskim zonama.

U toku je priprema dokumentacije za izradu nadstrešnice sa većim gabaritom za autobusna stajališta koja zahtijevaju veći broj putnika koji koriste stajališta, tako da ćemo ove godine izvršiti nabavku najmanje još deset nadstrešnica za autobusna stajališta kako u gradu, tako i izvan grada” , rekao je za RTV Slon Nedžad Delić, šef Odjeljenja za izgradnju Grada Tuzla.

U narednom periodu Iz Službe za komunalne poslove, izgradnju i poslove mjesnih zajednica Grada Tuzla najavljuju realizaciju još nekoliko projekata. Planirana je sanacija pješačkih mostova u gradu a već od sutra počet će rekonstrukcija dionice puta u naselju Tetima.

POSLJEDNJE DODANO