0.5 C
Tuzla
07.12.2023.

OKK Sloboda: U nedjelju finalni turnir sistema A za pionire i juniore

OKK Sloboda domaćin je polufinalnih turnira sistema A za pionire, kadete i juniore, dakle polufinalni turniri za sezonu 2022/23. Polufinalni turniri za juniore i pionire odigran je u četvrtak i petak dok je finalni turnir sistema A u ove dvije kategorije zakazan za nedjelju, 04.06.2023. godine u velikoj dvorani Mejdana.

Kadetski polufinalni turnir planiran je sljedeće sedmice, tačnije u utorak 06.06., u maloj dvorani Mejdana, a finalni turnir sistema A u kategoriji kadeta bit će odigran 10./11.06.2023. godine.

Takmičarske selekcije OKK Sloboda osvajanjem prvog mjesta u okviru Lige mladih RKS Tuzla ostvarile su plasman u idući krug takmičenja i tako osigurale nastup na polufinalnim turnirima sistema A. Kada je riječ o pionirima, kadetima i juniorima, u svakoj od kategorija formirane su po tri grupe, a svaka grupa će odigrati zaseban turnir čiji pobjednik prolazi u naredni fazu, odnosno finalni turnir sistema A kojeg čine pobjednici prethodno navedenih grupa.

U zavisnosti od broja ekipa grupe određen je i sistem takmičenja, tako da će u grupama sa po tri ekipe u jednokružnom sistemu igrati svako protiv svakog, dok će u grupama sa po četiri ekipe po kup sistemu nakon izvlačenja biti određeni polufinalni parovi nakon čega slijedi finale.

Selekcije OKK Sloboda u sve tri kategorije smještene su u grupu B. Juniori će kao najiskusniji prvi istrčati na teren Mejdana, a zajedno sa njima u grupi su još sarajevska Ilidža i škola košarke Never stop iz Donjeg Vakufa. Odmah dan poslije na scenu stupaju pioniri koji svoju grupu dijele sa zeničkim Čelikom i ekipom Bosne XXL iz Bihaća.

Kadeti Slobode na polufinalnom turniru nalaze se u grupi sa četiri ekipe koje pored domaćina čine timovi Brčko Distrikta, Čelika iz Zenice i Never stopa iz Donjeg Vakufa.

 

Vezane vijesti

TUZLA