15 C
Tuzla
01.03.2024.

Porodica ubijene Nizame: Kobno je bilo rješenje da Nerminu nije zabranjen prilazak!

Porodica ubijene Nizame Hećimoć, koju je naočigled miliona ljudi, prenoseći uživo svoj monstruozni čin, ubio njen suprug Nermin Sulejmanović, danas se oglasila u javnosti. Željeli su, kažu, podijeliti istinu, jer sve što zvanične institucije iznose u javnost samo je prebacivanje odgovornosti. Činjenica je kažu da Nizamu niko nije zaštitio!

Znači da su bili malo svi brži da su htjeli da pomognu sad bi bila živa i Nizama i otac i sin. Niko joj nije pomogao”, kazala je Zijada Vuković Pamuković, tetka ubijene Nizame. 

Teški i duboki uzdasi odzvanjali su prostorijom. Sa suzama u očima, Zijada i njen suprug jasno su dali do znanja koliko su razočarani izjavama MUP-a i Tužilaštva TK na nedavnoj konferenciji za medije na kojoj su prezentovani rezultati istrage. Kažu, svaki komentar je na to suvišan.

Kako da komentarišem, to što su oni rekli da je faktički pruženo, a nije ništa pruženo. Šta su joj pružili?”, navodi Vuković Pamuković 

Oni tvrde, ja ću njima dokazati da nije tako, jer imam u telefonima sve skenirano kad je zvata policija, kad hitna, kad je mene zvato a od policije do nas pet minuta pješke”, dodaje Samir Pamuković, tetak ubijene Nizame. 

Nizamina porodica rješenje je tražila neumorno. Podnosili su prijave policiji, tražili zaštitu, zabranu prilaska, no pozitivnih odgovora nikada nisu dobili. Čak su, navode, iz policije dobijali i provokativne komentare.

Ona nije nigdje ušla oni su nju na portirnici ispitivali i tu je davala izjavu da bi u toj izjavi jedan od policajaca rekao pa vi ste znali ko je on zašto ste se udali za njega i tu su joj rekli da ne mogu ništa da urade do ponedjeljka jer nema inspektora koji treba da je ispita”, navela je Nizamina tetka. 

Razočarani su i građani koji su očekivali bolju reakciju nadležnih, ali ipak nadaju se većim pomacima.

Građanke i građani itekako očekuju promjene ali smo obeshrabreni kako vrijeme prolazi jednostavno prepuštamo se nekom beznađu koje nije dobro i nije zdravo”, istakla je Nerma Šarić, članica neformalne grupe građana i građanki Gradačca. 

Jedina Nizamina želja je kako kaže njena porodica, bila da zaštiti sebe i dijete od trostrukog ubice koji je prijetio svima. U toj želji, nije uspjela. Nizamina porodica svakodnevno se prisjeća tog kobnog dana.

Znači kad je došao na vrata udario je i samo rekao otvorite vrata ja sam samo uspjela reći da ide da nam ne stvara probleme on je počeo da puca u vrata. U međuvremenu se čuo iz sobe plač, otišao je tamo do vrata gdje je Nizama bila sa mojim sinom i djevojčicom pucao je i na ta vrata. Lena je vrištala, zvao je Nizamu, ona je kroz tri četiri minuta išla iza kuće i plakala je. Posle je došla i stala je na zid okrenula se meni i tražila pomoć. Prvo je moj sin trčao prema njoj a ja sam išla iza njega, Nermin je zatim pucao i ranio je mog sina a Nizama se okrenula par puta i nažalost morala da ode sa njim”

Prvobitno, Sulejmanović nije nikada sumnjao da se Nizama krila kod svoje tetke. Prijetio je Nizaminoj sestri i prijateljima pokušavajući da sazna gdje se nalazi. Tek nakon što je dobio rješenje Općinskog suda u Gradačcu kojim se odbija prijedlog da se Nerminu zabrani približavanje žrtvi, saznao je gdje se krije i došao po nju.

Tri mjeseca nakon ubistva Nizame i još dvije osobe, istraga i dalje traje. Telefon ubice još uvijek nije otključan, a njegovo tijelo još uvijek se nalazi u hladnjači Komemorativnog centra u Tuzli.

Video prilog iz Gradačca možete pogledati na linku ispod:

 

 

Vezane vijesti

TUZLA