4 C
Tuzla
17.04.2024.

Stanje na putevima: Saobraćanje usporeno, na graničnim prelazima kratkotrajna zadržavanja

Prema prikupljenim podacima, na putevima u Bosni i Hercegovini saobraća se usporeno, uz slabiju frekvenciju vozila. Skrećemo pažnju na dionice u višim planinskim predjelima, gdje snijega na kolovozu ima od 2 do 5 cm. Na većini planinskih prevoja za teretna vozila sa prikolicom i šlepere preporučuje se korištenje lanaca, navode iz BIHAMK-a.
Dodatne poteškoće vozačima na putu Ripač-Bosanski Petrovac-Drvar, kao i na putevima na području Livna, Kupresa, Tomislavgrada i Glamoča pričinjava jak vjetar, koji formira snježne nanose.
I u nižim područjima Bosne ima raskvašenog snijega ili poledice na kolovozu, pa apelujemo na vozače da na svim putnim pravcima voze maksimalno oprezno, da drže odstojanje između vozila i da na put ne kreću bez zimske opreme.
Na graničnim prelazima zadržavanja su kratkotrajna. Zbog zimskih uslova vožnje, na GP Izačić na snazi je zabrana kretanja za teretna vozila sa prikolicom i šlepere.
U Crnoj Gori je na snazi zabrana saobraćanja na putnom pravcu Šćepan Polje-Plužine, pa vozače koji namjeravaju putovati u Crnu Goru molimo da izbjegavaju putovanje ka graničnom prelazu Hum/Šćepan Polje.

Vezane vijesti

TUZLA