10 C
Tuzla
27.09.2023.

Stanje na putevima: Vozači oprez! Učestali odroni

Na putevima u Bosni i Hercegovini saobraća se po suhom i mjestimično vlažnom kolovozu, a skrećemo pažnju i na učestale odrone. Na pojednim dionicama u centralnim i zapadnim krajevima, te u višim predjelima, upozoravamo na jake udare vjetra. Savjetujemo oprezniju vožnju i izbjegavanje rizičnih preticanja.
Zbog radova u tunelu Crnaja na putu Konjic-Jablanica tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (23:30 do 04:30 sati) saobraćaj obustavlja.
Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom. U noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj se obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela (krug fabrike Metaling).
Danas (05.01.) od 08 do 17 sati zbog sanacionih radova obustavlja se saobraćaj na regionalnom putu Jezero-Šipovo.
Od ostalih puteva sa aktuelnim radovima izdvajamo puteve: Olovo-Kladanj (Olovske Luke), Jablanica-Mostar (dionica od Komadinovog vrela do mosta Begića i Begovića), Doboj-Gračanica (u Klokotnici),  Grude-Ljubuški (na izlazu iz Gruda) i Stolac-Hutovo (u mjestu Cerovica).
Zbog aktiviranog klizišta, na dionici magistralnog puta Foča-Goražde (u mjestu Filipovići) saobraća se usporeno, jednom saobraćajnom trakom.
Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

Vezane vijesti

POSLJEDNJE DODANO