25 C
Tuzla
28.05.2024.

Tuzla: U pucnjavi ispred ugostiteljskog objekta ranjena jedna osoba

U nedjelju je oko 21 sat policijski službenici zaprimili su prijavu da je u Tuzli u ul. Husinske bune, ispred ugostiteljskog objekta došlo do pucnjave.

„ Došlo je do upotrebe vatrenog oružja od strane jednog lica prema S.D. rođen 1976. godine, nakon čega su se obje osobe udaljile sa mjesta događaja. Tom prilikom S.D. iz Lukavca zadobio je lake tjelesne povrede konstatovane u JZU UKC-a Tuzla“, rečeno je iz Uprave policije MUP-a TK.

Operativnim radnjama, policijski službenici pronašli su učesnike u ovom događaju te su ih brzom intervensijom i priveli.

„ O događaju je obaviješten dežurni kantonalni tužilac po čijem nalogu je izvršen uviđaj policijskih službenika Odjeljenja kriminalističke policije PU Tuzla“, navodi se u saopštenju.

Muškarci inicijala E.S i A.B. uhapšeni su zbog postojanja osnova sumnje da se dovode u vezu sa učinjenjem krivičnog djela – Ubistvo u pokušaju.

U toku je poduzimanje daljih istražnih radnji, po nalogu dežurnog kantonalnog tužioca, a osumnjičeni će biti predati Kantonalnom tužilaštvu TK na dalje postupanje.

Vezane vijesti

TUZLA