15.5 C
Tuzla
20.05.2024.

U emisiji Teleton prikupljeno više od 300 hiljada KM za stanovništvo Turske i Sirije

U Teletonu i kampanji BHRT-a i Pomozi.ba prikupljeno je preko 300.000 KM (preko 80.000 poziva) za narod Turske i Sirije koji su nastradali u zemljotresu.

BHRT je uživo emitovao trosatni, posebni program posvećen prikupljanju pomoći za žrtve razornih zemljotresa koji su početkom februara pogodili Tursku i Siriju.

Emisija pod nazivom ‘Teleton’ koju je prenosila i RTV Slon trajala je od 20 pa do iza 23 sata, a gledatelji, slušatelji i pratitelji portala i društvenih mreža BHRT-a telefonski su donirali novac za stradale, pozivom na broj 17006. U emisiji je učestvovalo gotovo 150 ličnosti iz političkog kulturnog i javnog života Bosne i Hercegovine, a među njima su i članovi Predsjedištva BiH Željko Komšić i Denis Bećirović, ministar vanjskih poslova Elmedin Konaković, fudbaleri, muzičari, vjerski zvaničnici…

U programu BHRT-a bile se i glumice Mona Muratović, Jasna Diklić i Gordana Bogdan, glumci Admir Glamočak i Alen Muratović, bivši reprezentativac BiH Elvir Bolić, popularni bh. pjevač Halid Bešlić, pjevačica Amira Medunjanin, selektor Faruk Hadžibegić, putem video poziva u studio BHRT-a javili su se i Edin i Amra Džeko i mnogi drugi.

Zahvaljujemo svim medijima koji su preuzeli program Teletona i bili aktivni sudionici promocije i podrške zajedničke kampanje BHRT-a i Udruženja pomozi.ba, prvenstveno Dnevnom avazu, Večernjem listu BiH, Nezavisnim novinama, Radiju Sarajevo, Portalu Klix, Televiziji Sarajevo, N1 televiziji, Face TV, RTV BPK Goražde, TRT, TV Slon, navodi se u saopštenju BHRT.

Vezane vijesti

TUZLA