30.5 C
Tuzla
22.07.2024.

U poslijepodnevnim satima očekuje se pojačana frekvencija vozila

Meteorolozi su za danas uključili narandžasti meteo alarm, zbog najavljenih izrazito visokih temperatura. Apeluje se na vozače da u najtoplijem dijelu dana, ukoliko je to moguće, ne voze na dužim relacijama.

Ukoliko ipak morate, pravite češće pauze i unosite u organizam dovoljne količine vode. Tokom dana, a posebno u poslijepodnevnim satima, očekuje se pojačana frekvencija vozila, naročito na dionicama prema jugu zemlje. Na graničnim prelazima promet putničkih vozila za sada protiče uz kraća zadržavanja.

Zbog radova na sanaciji škarpi i nestabilnih kosina obustavljen je saobraćaj na magistralnom putu Jajce-Crna Rijeka. Vozila se preusmjeravaju na put preko Jezera i Mrkonjić Grada prema Crnoj Rijeci.

Danas do 18 sati izvode se radovi na mostu u Konjicu (na M-17), zbog čega se saobraća usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila. Zbog izrazito frekventne dionice, formiraju se duže kolone vozila u oba smjera, pa vozače molimo za strpljenje i razumijevanje.

Sanacioni radovi aktuelni su i na magistralnim putevima: Lašva-Kaonik, Lukavac-Šićki Brod, Livno-Kamensko, Kladanj-Vlasenica (Gojsalići), Jelah-Doboj (Karuše), Dobro Polje-Miljevina, Bijeljina-Rača, Čevljanovići-Nišići, Semizovac-Srednje, kao i na kružnom toku na ulazu u Bosansku Gradišku. Na mjestima izvođenja radova saobraća se usporeno.

Zabranjen je saobraćaj za vozila preko 5 tona najveće dozvoljene mase na graničnom prelazu Karakaj (kod Zvornika). Teretna vozila preko 5 t preusmjeravaju se na granične prelaze Bratunac ili Rača, dok autobusi mogu koristiti GP Šepak, saopćeno je iz IC BiHAMK-a.

Vezane vijesti

TUZLA